TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наскоро истекува рокот – Како да избегнете казна и да ја замените возачката без чекање во ред

Репортер - 19.05.2017

Возачката дозвола на старите документи по член 351 од важеччкиот Закон за безбедноста на сообраќајот на патиштата ваши до 10 јуни оваа година. Граѓаните се обврзани да до тој ден ги предадат барањата за да ги заменат за нови, затоа што во спротивно ...

Покрената интернет-петиција за признавање на македонската возачка дозвола во Германија

Скопје инфо - 19.05.2017

Македонците во Германија покренаа иницијатива со која бараат од тамошните власти да ја признаат македоската возачка дозвола, која во оваа земја се уште не важи, што претставува голем проблем за македонските иселеници.