TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во ЕУ разлики меѓу државите во ставовите за сексуалното вознемирување

Нетпрес - 10.11.2017

Истражувањето на ставот за сексуалното вознемирување покажува дека постои широк консензуз во западните и северните европски земји, но и некои изненадувачки разлики. Однесувањето коешто секаде и секогаш се смета за неприфатливо е кога мажот ги ...

Што е сексуално вознемирување – анкета укажува на различни ставови во Европа

Локално - 09.11.2017

– Во анкета направена со цел да се види што за жители на западни и северни европски држави, значи сексуално вознемирување, има одговори што се заеднички за сите, но и изненадувачки несогласувања, јави ДПА.

Во ЕУ разлики меѓу државите во ставовите за сексуалното вознемирување

Точка - 10.11.2017

Истражувањето на ставот за сексуалното вознемирување покажува дека постои широк консензуз во западните и северните европски земји, но и некои изненадувачки разлики. Однесувањето коешто секаде и секогаш се смета за неприфатливо е кога мажот ги ...