TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

РАБОТЕН ВЕК: Исланѓаните работат 47,4 години од животот, а ние?

Фактор - 23.09.2017

Македонците се меѓу последните во Европа по времетраење на работниот живот. Во нашата држава работниот век трае 31 година додека просекот во рамките на Европската Унија е 35,6 години, покажуваат податоците на Евростат, европската статистичка служба.

Ако се прашувавте зошто Швеѓаните се таму каде што се

Денар - 23.09.2017

Граѓаните на земјите од ЕУ, во просек работат 35,6 години, што е за 1,8 години подолго отколку во 2006 година. Според податоците на Евростат, траењето на работниот стаж изразено е зголемено кај жените – во просек за 2,5 години, а кај мажите за 1,1 ...

Евростат: Исланѓаните работат 47,4 години, Македонците 31 година

Нова ТВ - 23.09.2017

Македонците се меѓу последните во Европа по дожината на работниот век – кај нас тој трае 31 година додека просекот во рамките на Европската Унија е 35,6 години. Според податоците на Евростат , европската статистичка служба, македонските мажи работат ...

Швеѓанките работат најмногу,Исланѓаните - 47,4 години, а Македонците -31 година

Вечер - 23.09.2017

Македонците се меѓу последните во Европа по дожината на работниот век – кај нас тој трае 31 година додека просекот во рамките на Европската Унија е 35,6 години. Македонците се меѓу последните во Европа по дожината на работниот век – кај нас тој трае ...