TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најсиромашниот швајцарски кантон подготвува минимална плата

Денар - 10.11.2017

Швајцарскиот кантон Тичино, еден од најсиромашните во земјата, се подготвува да ја спроведе идејата за воведување минимална плата, пишува локалниoт весник „20 минути“. Платата ќе биде диференцирана според различни гранки и ќе се движи помеѓу 3,300 ...

Зголемувањето на даноците не е добар план

Вечер - 10.11.2017

На вечерашната емисија „Анализа 24" гости беа Данела Арсовска – Сојуз на стопански комори, Миле Бошков – конфедерација на работодавачи, Џемаил Даути – стопанственик каде се дебатираше за зголемувањето на акцизата, минималната плата и даноците кои ...

Лидија Милановска: Придонесите во чевларството да се намалат по бугарски терк

Фактор - 09.11.2017

Да се намалат придонесите во чевларството, бараат од Здружението на чевлари од Куманово. Претседателката Лидија Милановска вели дека како пример може да се земе Бугарија каде придонесите се ниски, а тие одлично функционираат, а во Албанија давачките ...

Најсиромашниот швајцарски кантон подготвува воведување на минимална плата од скоро 3 илјади евра

Стандард - 10.11.2017

Швајцарскиот кантон Тичино, еден од најсиромашните во земјата, се подготвува да ја спроведе идејата за воведување минимална плата, пишува локалниот весник „20 минути“. Платата ќе биде диференцирана за различните гранки и ќе се движи меѓу 3,3 илјади ...

Да се намалат придонесите за да останат пари за минимална плата, бараат чевларите

Сакам да кажам - 08.11.2017

Државата да ги намали придонесите за да можат малите фабрики во кожарската индустрија да исплатат минимална плата од 12.000 денари на работниците, бара Здружението на чевлари „Куманово“. Според претседателката на здружението Лидија Милановска, ...

Кожарците не можат да исплатат минимална плата - Бараат намалување на придонесите

Сител - 08.11.2017

Мал дел од компаниите ќе добијат субвенции за минимална плата. Од вкупниот број кои побарале финансиска поддршка само 560 фирми за 2700 вработени ги исполнуваат условите. Пред да се донесе законот за минимална плата проценките беа дека пониски ...

Чевларите бараат намалување на придонесите за да може да се исплаќа минималната плата

А1 On - 08.11.2017

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари, бара чевларската индустрија. Здружението на чевлари од Куманово кое брои околу 50 фирми ...

Чевларите бараат пониски придонеси за да исплаќаат минимална плата

Newsroom - 08.11.2017

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари, бара чевларската индустрија. Здружението на чевлари од Куманово кое брои околу 50 фирми ...

Да се намалат придонесите за да останат пари за минимална плата, бараат чевларите

Kumanovo News - 08.11.2017

Според претседателката на здружението Лидија Милановска, доколку не се изнајде решение на проблемот кој им го донесе законот за минимална плата, ќе се соочат со отпуштање на работници и затворање на погоните за производство на чевли.

Чевларите бараат намалување на придонесите за да исплатат минимална плата

Нетпрес - 08.11.2017

Мал дел од компаниите ќе добијат субвенции за минимална плата. Од вкупниот број кои побарале финансиска поддршка само 560 фирми за 2700 вработени ги исполнуваат условите. Пред да се донесе законот за минимална плата проценките беа дека пониски ...

Чевларите бараат намалување на придонесите за да може да се исплаќа минималната плата

Орбис - 08.11.2017

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари, бара чевларската индустрија. Здружението на чевлари од Куманово кое брои околу 50 фирми ...

Македонски и српски државјанин се убиените во менувачницата во скопска Кисела Вода

еМагазин - 04.12.2017

Македонски и српски државјанин, двајцата со криминална позадина, се двете лица кои минатиот понеделник, 27 ноември, се обидоа да ограбат менувачница во Кисела Вода, при што беа убиени од нејзиниот сопственик, соопшти денеска Јавното обвинителство на ...

ЧЕВЛАРИТЕ БАРААТ ПОМАЛИ ПРИДОНЕСИ: Имаат проблеми со исплата на минимална плата

Фактор - 08.11.2017

Од чевларската индустрија бараат да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари. Тие бараат и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари.

Чевларската индустрија не може да исплаќа 12.000 денари минимална плата, бара намалување на придонесите

Либертас - 08.11.2017

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари, бара ч евларската индустрија. З дружението на чевлари од Куманово кое брои околу 50 фирми ...

Чевларската индустрија бара намалување на придонесите поради неможноста да исплаќа 12.000 денари минимална плата

Нетпрес - 08.11.2017

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари, бара чевларската индустрија. Здружението на чевлари од Куманово кое брои околу 50 фирми во ...

Чевларската индустрија не може да исплаќа 12.000 денари минимална плата, бара намалување на придонесите

Кумановски м. - 08.11.2017

loading... Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари, бара ч евларската индустрија.

Чевларите бараат намалување на придонесите, не можат да исплатат 12.000 денари минимална плата

Макфакс - 08.11.2017

Здружението на чевлари од Куманово, кое брои околу 50-тина компании од оваа дејност, предупреди дека фирмите не се во можност да исплаќаат 12.000 денари минимална плата поради што побараа да се најдат други прифатливи решенија.

Чевларите не може да исплатат 12.000 денари минимална плата, па бараат намалување на придонесите

Денар - 08.11.2017

Здружението на чевлари од Куманово кое брои околу 50-тина компании од оваа дејност, предупреди дека фирмите не се во можност да исплаќаат 12.000 денари минимална плата поради што побараа да се најдат други прифатливи решенија.

Чевларската индустрија бара намалување на придонесите

Бизнис Вести - 09.11.2017

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари, бара чевларската индустрија. Здружението на чевлари од Куманово кое брои околу 50 фирми ...