TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европските амбасадори на иста линија  – Тимоние И Коблер: Што поскоро да се формира Влада

ТВ21 - 20.03.2017

Амбасадорот на Финска Перти Инкоен вели дека покрај тоа што само 6 проценти од населението во Финска се Швеѓани, шведскиот јазик е признат како официјален. Тој вели дека тие ги уживаат сите права, имаат свои училишта и универзитети.

Тимоние: Хан треба да го забрза формирањето на новата влада

Фокус - 20.03.2017

Македонија нема време за чекање и потребно е итно формирање на нова реформска влада, порача денеска амбасадорот на Франција во земјава, Кристијан Тимоние. Тој вели дека доаѓањето на евврокомесатрот Јоханес Хан во Македонија треба да го забрза ...

Францускиот амбасадор се надева дека Хан ќе донесе решение на политичката криза

Телма - 20.03.2017

Францускиот амбасадор, Кристијан Тимоние, очекува брзо формирање на Влада во Македонија и почитување на територијален интегритет, суверенитет и единството на државата. Се надева дека еврокомесарот Хан, кој утре доаѓа, ќе донесе добро и практично ...

Многубројни активности за одбележување на Франкофонијата во Македонија

Република - 20.03.2017

Францускиот институт во Скопје, на денешната прес-конференција по повод 20 март, Меѓународниот ден на франкофонијата, ги претставија активностите со кои ќе се одбележи фракнофонијата во Македонија. Н.Е. г.

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

Сител - 20.03.2017

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и регионален форум за Францускиот јазик, се само дел од активностите за одбележување на 20 Март - Меѓународниот ден на Франкофонијата, што ...

Амбасадорите бараат формирање влада

МРТ - 20.03.2017

Францускиот амбасадор во земјава Кристијан Тимоние се надева дека комесарот Јоханес Хан ќе најде решение за спориот процес во Македонија. Што поскоро треба да се формира влада смета австриската амбасадорка Ренате Коблер.

Францускиот амбасадор го посети ЗНМ

Канал 77 - 20.03.2017

Францускиот амбасдор во Македонија, Кристијан Тимение во четвртокот имаше средба со претставници на Здружението на новинарите. Амбасадорот, Тимоние рече дека со посебно внимание ја следи политичката криза во Македонија и очекува таа брзо да се ...

Тимоние: Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО

Канал5 - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Коблер: Што поскоро да се формира влада

МРТ - 20.03.2017

Се надевам дека наскоро ќе дојде до создавање на нова влада. Во секоја смисла, за една земја не е добро кога формирање на влада трае многу долго, тоа има влијание на сите институции во целата земја, вели австриската амбасадорка во земјава...

Меѓународен ден на Франкофонијата

Локално - 20.03.2017

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата. На прес-конференцијата ќе се обрати амбасадор на Франција Кристијан ...

Меѓународниот ден на Франкофонијата одбележан и во Македонија

Канал 77 - 20.03.2017

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и регионален форум за францускиот јазик, се само дел од активностите за одбележување на 20 Март ­- Меѓународниот ден на Франкофонијата, што ...

Тимоние: Потребна е одговорна влада и политичари со чувство за општ интерес

Фактор - 20.03.2017

Aмбасадорот на Франција во Македонија, Кристијан Тимоние се надева дека комесарот Јоханес Хан ќе најде решение за спориот процес во Македонија. Според Тимоние, важно е да се донесе одлука за формирање Влада, затоа што постојат економски и политички ...

Младите и можностите за вработување во фокус на празникот на франкофонијата

Радио МОФ - 19.03.2017

Францускиот институт годинава ќе го одбележи Празникот на франкофонијата, 24 март, со фокус на францускиот јазик, младите и можноста за нивно вработување. Со таа цел, Институтот организира регионален форум, кој има за цел да ги поврзе фирмите, ...

Тимоние: Брзо формирање влада, земјата не може премногу да чека

А1 On - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Коблер: Што поскоро да се формира влада

Слободен Печат - 20.03.2017

Во Ма­ке­до­ни­ја што по­ско­ро тре­ба да се фор­ми­ра влада, ре­че вче­ра ав­стрис­ка­та ам­ба­са­дор­ка во зем­јава, Ре­на­те Коб­лер. – Се на­де­вам де­ка нас­ко­ро ќе се фор­ми­ра но­ва влада.

Меѓународен ден на Франкофонијата

Канал5 - 20.03.2017

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март - Меѓународниот ден на Франкофонијата. На прес-конференцијата ќе се обрати амбасадор на Франција Кристијан ...

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

А1 On - 20.03.2017

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и регионален форум за Францускиот јазик, се само дел од активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата, што ...

Тимоние: Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО

Press24 - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Меѓународен ден на Франкофонијата

А1 On - 20.03.2017

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата. На прес-конференцијата ќе се обрати амбасадор на Франција Кристијан ...

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

Скопје инфо - 20.03.2017

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и регионален форум за Францускиот јазик, се само дел од активностите за одбележување на 20 Март - Меѓународниот ден на Франкофонијата, што ...

Тимоние: Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО

Сител - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Меѓународен ден на Франкофонијата

Телевизија Нова - 20.03.2017

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата. На прес-конференцијата ќе се обрати амбасадор на Франција Кристијан ...

Тимоние: Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО

Телевизија Нова - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Меѓународен ден на франкофонијата

Телеграф - 20.03.2017

Во Македонија денес има повеќе од 50.000 активни говорители на францускиот јазик во најразлични општествени сектори, а токму францускиот јазик е заедничкиот именител што ги обединува земјите членки на франкофонијата, наведуваат организаторите ...

Тимоние: Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО...

Н.Македонија - 20.03.2017

Тимоние: Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, ...

Меѓународен ден на Франкофонијата

Канал 77 - 20.03.2017

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата. На прес-конференцијата ќе се обрати францускиот амбасадор, Кристијан ...

Тимоние: Политичарите да бидат на ниво на нивните претходници, кои помогнале за создавање на Македонија

Стандард - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Меѓународен ден на Франкофонијата

Cooltura - 20.03.2017

Македонија членува во Меѓународната организација на Франкофонијата од 2006 година и има активна улога во промовирањето на Франкофонијата во рамките на Југоисточна Европа... Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска, 20 март, на ...

Тимоние: Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО

Вест - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Тимоние: Што поскоро да се формира Влада

ТВ21 - 20.03.2017

Францускиот Амбасадор Кристиан Тимоние, по завршувањето на денешниот примем по повод Денот на Франкофонијата, порача дека очекува што поскоро Македонија да формира Владам затоа што долгото чекање не е во интерес не евроаталанскиот пат на земјата.

Тимоние: Одлуката за Влада треба да се донесе брзо, земјата не може да чека

24 Вести - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Тимоние: Одлука за влада да се донесе брзо, земјата не може предолго да чека

МКД - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Тимоние: Брзо формирање влада, земјата не може премногу да чека

+инфо - 20.03.2017

Има економски и политички предизвици и секој очекува една силна Македонија, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија. Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува ...

Тимоние: Одлука за влада да се донесе брзо, земјата не може предолго да чека

Позитив.мк - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...

Тимоние: Се надевам дека Хан ќе најде добро и практично решение за кризата

Мета - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон Европската Унија и кон НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи, како и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска амбасадорот на ...

Тимоние: Се надевам дека Хан ќе најде добро и практично решение за кризата

Либертас - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон Европската Унија и кон НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи, како и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска амбасадорот на ...

Тимоние: Се надевам дека Хан ќе најде добро и практично решение за кризата

Репортер - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон Европската Унија и кон НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи, како и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска амбасадорот на ...

Тимоние: Се надевам дека Хан ќе најде добро и практично решение за кризата

Локално - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон Европската Унија и кон НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи, како и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска амбасадорот на ...

Тимоние: Се надевам дека Хан ќе најде добро и практично решение за кризата

Слободен Печат - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон Европската Унија и кон НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи, како и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска амбасадорот на ...

Тимоние: Одлуката за Влада треба да се донесе брзо, земјата не може да чека

Бриф - 20.03.2017

Македонија треба да остане на патот кон ЕУ и НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска францускиот амбасадор во Македонија Кристијан ...