TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Земан: анексијата на Крим е незаконска, но е свршен чин

Р.С.Европа - 13.10.2017

Претседателот на Чешка Милош Земан одби синоќа да и се извини на Украина за тоа што за анексијата на Крим изјавил дека е „свршен чин“, бидејќи тоа било негово, а не мислење на Чешка. „Крим го држат Русите и ниту една руска влада нема да го врати.

„Земан да престане да пие, нека им ја продаде Прага на Русите“

МКД - 11.10.2017

Чешката влада категорично ја отфрли оцената на чешкиот претседател Милош Земан, со која тој ја омаловажи Украина. Се работи за изјавата на Земан дека руската анексија на Крим е свршен чин и дека Русија треба да ѝ плати надомест на Украина во пари, ...