TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Инвазија на џиновски глувци во Шведска

Репортер - 19.10.2017

Во последните неколку години инвазијата на глувци во Шведска не е повеќе новост. Сега вниманието на Швеѓаните во градот Гетеборг го сврте приказната за нивниот раст и големина. Глувците се хранат со огромни количини органски отпад што го фрлаат ...

Џиновски глувци го освојуваат градот: Толку се големи што не можат да излезат од канта за ѓубре (ФОТО)

Курир - 19.10.2017

Во последно време, глувците се хранат со големи количини органски отапд кој го фрлаат жителите на големите градови во Шведска, што е голем проблем и во вториот по големина град Гетеборг. Фотографијата која стана фит на интернет, ја направила чуварка ...

Џиновски глувци: Толку се големи што не можат да излезат од канта за ѓубре

Пулс24 - 19.10.2017

Последниве години, инвазијата на глувци веќе не е вест во Шведска, но самата величина „Гуливер меѓу глувците“, кој е фатен во Гетеборг неизбежно разбуди големо внимание меѓу Швеѓаните, пишуваат медиумите.