TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новиот директор на УБК, Николовски, целиот работен век го минал во МВР

Фокус - 19.06.2017

На веб сајтот на МВР денеска осамна биографијата на новиот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање, Горан Николовски. Педесетгодишниот Николовски во 1991 година дипломира на Факултетот за безбедност.

Koи се новите директори на УБК и БЈБ?

Макфакс - 19.06.2017

МВР на веб-страницата ги објави биографиите на Горан Николовски, новиот директор на УБК, и на директорот на БЈБ, Лазо Велковски. Николовски дипломира на Факултетот за безбедност. Од 1992 – 1997 година е оперативен работник во УБК (поранешна ДБК), од ...

МВР објави фотографија од Горан Николовски, новиот директор на УБК

Сведок - 19.06.2017

МВР на својата веб страница ја објави фотографијата и биографијата на новиот директор а УБК Горан Николовски, кој беше именуван од Владата и претставен како „експерт“, внатрешен кадар кој треба да биде гарант дека УБК нема да прислушува незаконски ...

Кој е новиот директор на УБК, Горан Николовски

еМагазин - 19.06.2017

Владата во петокот го именуваше Горан Николовски за директор на Управата за безбедност и контраразузнавање, при што како што се наведе во соопштението, станува збор за докажан експерт во својата област.

Koи се новите директори на УБК и БЈБ?

Кајгана - 19.06.2017

МВР на својата веб-страница ги објави биографиите на Горан Николовски, новиот директор на УБК, и на директорот на БЈБ, Лазо Велковски. Николовски дипломирал на Факултетот за безбедност. Од 1992 – 1997 година е оперативен работник во УБК (поранешна ...

Директорите на УБК и БЈБ ги чекаат мачни реформи

24 Вести - 17.06.2017

Прв работен ден на новите директори на БЈБ и УБК. Горан Николовски и Лазо Велковски пред тешка задача. Тие сега треба да ги спроведат најавените реформи и да ги професионализираат двете тела на МВР кои го изгубија кредибилитетот со протекувањето на ...

Експерти: УБК и БЈБ појдовна точка за реформи

Алсат-М - 17.06.2017

Директорите на УБК и на Бирото за јавна безбедност треба да бидат појдовна точка на реформите во Македонија. Експертите оценуваат дека во двете главни управи во МВР, по одговорноста за досегашните дејанија, треба да следуваат конкретни резултати.

Новиот директор на УБК ја водеше акцијата „Шпион“ и бил верен играч на Американците

Сведок - 17.06.2017

Структури кои работеле во областа на безбедноста и разузнавањето не се премногу воодушевени од поставувањето на Горан Николовски за нов директор на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК).

Кои се новите функционери од третиот ешалон?

Телевизија Нова - 17.06.2017

Горан Николовски е назначен за прв човек на управата за безбедност и контраразузнавање, на местото на Владимир Атанасовски. На владина седница се именува и нов директор на Бирото за јавна безбедност, сменет е Митко Чавков, а на негово место доаѓа ...

Koи се новите директори на УБК и БЈБ?

Точка - 19.06.2017

МВР на веб-страницата ги објави биографиите на Горан Николовски, новиот директор на УБК, и на директорот на БЈБ, Лазо Велковски. Николовски дипломирал на Факултетот за безбедност. Од 1992 – 1997 година е оперативен работник во УБК (поранешна ДБК), ...

Директорите на УБК и БЈБ ги чекаат мачни реформи

Репортер - 17.06.2017

Прв работен ден на новите директори на БЈБ и УБК. Горан Николовски и Лазо Велковски пред тешка задача. Тие сега треба да ги спроведат најавените реформи и да ги професионализираат двете тела на МВР кои го изгубија кредибилитетот со протекувањето на ...

Кој е Лазо Велковски, новиот директор на БЈБ, кој го замени Митко Чавков?

Фокус - 19.06.2017

Министерството за внатрешни работи ја објави биографијата на новиот директор на Бирото за јавна безбедност, Лазо Велковски , кој седна на директорското столче на кое претходно седеше Митко Чавков .

Какви задачи ќе ги чекаат новите директори на БЈБ и УБК?

Фактор - 18.06.2017

Бирото за јавна безбедност и Управата за безбедност и контраразузнавање добија нови директори во Велковски и Николовски и додека се чекаат структурни реформи во МВР со нови подобри законски решенија неопходно е двајцата да спроведат правилни чекори ...

Директорите на УБК и БЈБ ги чекаат мачни реформи

Локално - 18.06.2017

Прв работен ден на новите директори на БЈБ и УБК. Горан Николовски и Лазо Велковски пред тешка задача. Тие сега треба да ги спроведат најавените реформи и да ги професионализираат двете тела на МВР кои го изгубија кредибилитетот со протекувањето на ...