TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто централните банки треба да користат дигитални валути?

Стандард - 14.11.2017

Дигиталните валути се нов предизвик за светот во кој живееме. Сите зборуваат за нив: банкари, инвеститори, финансиски експерти, универзитетски предавачи, медиуми. Секој кој барем малку го следи светскиот информативен поток, има слушнато за bitcoin, ...

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Анализа на цените на одредени криптовалути

Банкарство.мк - 14.11.2017

Вредноста на криптовалутите многу брзо и многу често се менува. Се случува да има периоди на константен дури застрашувачки раст кој потоа е проследен со одреден поблаг пад на вредноста. Ова е моменталната ситуација на цените на пазарот за едни од ...

БИТКОИНОТ ДОЖИВЕА ПАД: За колку долари се тргува сега?

Фактор - 14.11.2017

Вредноста на биткоинот драстично расте и се намалува. Биткоинот изгуби дури 25% од својата вредност. Валутата од 7.900 долари падна на 6000 долари. Од почетокот на годината, неговата вредност порасна над 500%, а вкупната вредност се проценува на ...

Bitcoin: Вредноста на криптовалутата падна за 25%

Телефони.мк - 14.11.2017

Се уште е голем ризик тргувањето со криптовалутите, затоа што неговата вредност драстично расте и драстично се намалува. Претходно пишувавме за вртоглавото растење на вредноста на Bitcoin, додека сега изгуби дури 25% од својата вредност.

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Листа на најдобри криптовалути за 2017 година

Банкарство.мк - 14.11.2017

Во изобилието на криптовалути има неколку кои што се одвојуваат од другите по нивната вредност и актуелност. Во 2017 тата година пазарот на криптовалутите подлежеше на различни влијанија и вредноста на истите често флуктуираше.

Крипто валути - нова алтернатива и можност за платен промет

Сител - 13.11.2017

Крипто валутите го предизвикуваат традиционалниот банкарски модел, до тој степен што веќе предизвикуваат и трансформација на меѓународниот пазар. Традиционалниот монетарен систем почива на доверба, односно дека секоја валута може да се замени во ...

За еден ден трансакции на биткоин се троши енергија отколку што троши едно домаќинство за една недела

Иновативност - 13.11.2017

Иако биткоин доживеа драматичен пад на вредноста во изминатите неколку дена, 2017 година ја обележаа повеќе драстични скокови на цената. Но, со зголемувањето на вредноста расте и потрoшувачката на енергија.

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Што е и како функционира "копањето" на криптовалути?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Процесот на создавањето криптовалутите се нарекува "копање". Што тоа значи, дали вие можете да го правите и дали е исплатливо ќе ви објасниме накратко во продолжение. Колку и да е жално да се признае, сепак најголемиот дел од луѓето сакаат да ...

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Што е криптовалута?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Можеби е ова еден од најзборуваните поими во последно време. Луѓето низ целиот свет купуваат криптовалути, продаваат и тргуваат со истите. Но, ве интересира ли настанувањето на овој поим и неговото вистинско значење? Пред се, криптовалутата не е ...

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Која е првата криптовалута?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Сигурно веќе сте запознаени со Биткоинот. Но, бидејќи веројатно сте слушнале и за други криптовалути знаевте ли дека токму Биткоинот е првата криптовалута? 18 август 2008 година е регистрирано името на доменот bitcoin.org.

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Како да купите криптовалута?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Криптовалутите можат да бидат купени и тргувани преку т.н криптовалутни менувачници или тргувани помеѓу пријатели, фамилија или странци кои се лоцираат со помош на посебни апликации кои помагаат да ги пронајдете купувачите и продавачите локално или ...

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Колку различни криптовалути постојат во светот?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Актуелните случувања поврзани со одреден дел од овие криптовалути може да се рече дека секојдневно допираат до јавноста и на некој начин го засенуваат остатокот од криптовалутниот свет. Веројатно сте слушнале дека нова криптовалута може да се ...

Курсот на биткоинот падна за речиси 30%

Стандард - 13.11.2017

Курсот на биткоин падна за 28,89 проценти во однос на историскиот максимум од 8 ноември и достигна 5650,01 долари, покажуваат податоците на „Блумберг“. Крипто-валутата достигна максимална цена од 7.882,35 долари на 8 ноември.

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Зошто централните банки треба да користат дигитални валути?

Банкарство.мк - 15.11.2017

Дигиталните валути се нов предизвик за светот во кој живееме. Сите зборуваат за нив: банкари, инвеститори, финансиски експерти, универзитетски предавачи, медиуми. Секој кој барем малку го следи светскиот информативен поток, има слушнато за bitcoin, ...

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Еднодневните биткоин трансакции трошат повеќе ел.енергија отколку што троши едно домаќинство за ...

Банкарство.мк - 14.11.2017

Изминатава недела биткоинот доживеа драматичен пад на вредноста, но 2017 година ја обележаа многу повеќе драстични скокови на цената. Со зголемувањето на вредноста пропорционално расте и потрoшувачката на електрична енергија.