TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НЛБ Нов пензиски фонд ќе продолжи да работи нормално

Телма - 20.03.2017

Пензискиот фонд на НЛБ банка, кој ќе биде продаден, ќе продолжи да функционира нормално, во согласност со сите регулаторни правила, и ќе обезбеди највисок степен на безбедност и квалитет на услугите за членовите на фондовите.

Продажбата на „НЛБ Нов пензиски фонд“ може да ја „раздрма“ Македонската берза

еМагазин - 20.03.2017

Откако словенечката НЛБ најави дека го продава друштвото за управување со пензиски фоднови НЛБ Нов пензиски фонд кое управува со еден задолжетелен и еден доброволен пензиски фонд во Македонија, двата тешки 370 милиони евра може да се очекува да се ...

НЛБ го продава НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје

Денар - 20.03.2017

Нова Љубљанска Банка д.д. Љубљана („НЛБ”) започна процедура за барање на инвеститори за откуп на 100% од акционерскиот капитал на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје („НЛБ НПФ“), друштво за управување со пензиски фондови со седиште во Македонија, што ...