TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнисот нестрпливо чека Влада

Телма - 17.02.2017

Бизнисот нестрпливо чека формирање нова политичка влада. Стопанствениците се жалат дека техничката не ги исполнува обврските што би ги исполнувала нормална влада и заради тоа компаниите веќе подолго време се претворени во заложници на политичката ...

Бизнис-заедницата бара брзо формирање нова Влада

ТВ21 - 17.02.2017

Тактизирањето на политичарите не им оди во полза на бизнисмените. Одолговлекувањето на пеговорите за формирање нова влада во македонија му нанесува огромни штети на стопанството – изјави председателот за арбитража при Стопанска Комора, Горан ...

Новата влада треба да позајми 1 милијарда евра за да ги врати долговите кон стопанството

Фокус - 17.02.2017

Тактизирањето на ДУИ и одовлекувањето на формирање на новата влада прави огромни штети во стопанството на Македонија, алармира бизнис- заедницата. Според бизнисмените, на новата влада ќе и треба најмалку една милијарда евра за подмирување долгови и ...

Милијарда евра треба да позајми новата влада за да проработи стопанството, велат Бизнисмените

Сакам да кажам - 17.02.2017

Бизнисмените го обвинија ДУИ дека влечењето и тактизирањето при преговорите за нова влада му нанесува огромна штета на стопанството на Македонија. На тркалезната маса по повод одбележувањето на 95.години Стопанска комора на Македонија тие укажаа ...

Итно формирање на нова Влада бара бизнис секторот

Алфа - 17.02.2017

Што побрзо создавање на услови затоа што овој вакум период е голем проблем за бизнисот Итно формирање на нова Влада бара бизнис секторот. Што побрзо создавање на услови затоа што овој вакум период е голем проблем за бизнисот.

Бизнис-заедницата бара брзо да се формира влада

Алсат-М - 17.02.2017

Тактизирањето и одолговлекувањето на политичарите за формирање на нова Влада им предизвикува големи проблеми на бизнисмените. Тие велат дека поради оваа состојба цехот кој ќе го плати стопанството ќе биде висок.

Стопанската комора одбележува 95 години постоење

Алфа - 17.02.2017

Под мотото „Големите глобализираат, малите соработуваат денеска Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години од коморското организирање и работење. Под мотото „Големите глобализираат, малите соработуваат денеска Стопанската комора на ...

Техничката влада не ги исполнува обврските кон нас, се жалат бизнисмените

Мета - 17.02.2017

Влечењето и тактизирањето на ДУИ му нанесува огромна штета на стопанството на Македонија. Техничката влада не ги исполнува обврските кон бизнис-секторот, изјави универзитетскиот професор Горан Рафајловски, во рамките на тркалезната маса на ...

Стопанската комора одбележува 95 години постоење

А1 On - 17.02.2017

Под мотото „Големите глобализираат, малите соработуваат денеска Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години од коморското организирање и работење. Во рамките на прославата се одржа и тркалезна маса насловена „Позицијата на малите земји во ...

Техничката влада не ги исполнува обврските кон нас, се жалат бизнисмените

Локално - 17.02.2017

Влечењето и тактизирањето на ДУИ му нанесува огромна штета на стопанството на Македонија. Техничката влада не ги исполнува обврските кон бизнис-секторот, изјави универзитетскиот професор Горан Рафајловски, во рамките на тркалезната маса на ...

Стопанската комора одбележува 95 години постоење

Сител - 17.02.2017

Под мотото „Големите глобализираат, малите соработуваат денеска Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години од коморското организирање и работење. Во рамките на прославата се одржа и тркалезна маса насловена „Позицијата на малите земји во ...

Техничката влада не ги исполнува обврските кон нас, се жалат бизнисмените

+инфо - 17.02.2017

Заменикот генерален директор во рудникот „Бучим“, Николајчо Николов, изјави дека во овој период стагнира развојот на бизнисот. Влечењето и тактизирањето на ДУИ му нанесува огромна штета на стопанството на Македонија.

Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години работење...

Н.Македонија - 17.02.2017

Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години работење Под мотото „Големите глобализираат, малите соработуваат“ денеска Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години од коморското организирање и работење.

Бизнисмените бараат што поскоро формирање на нова влада, бидејќи стопанството трпи

еМагазин - 17.02.2017

Македонските бизнисмени се жалат на моменталната политичка ситуација и бараат што побрзо формирање на нова Влада. На настанот на одбележувањето на 95. години од работењето на Стопанска комора, запрашани за оваа состојба со политичката криза, тие ...

Стопанската комора одбележува 95 години постоење

Lider - 17.02.2017

Под мотото „Големите глобализираат, малите соработуваат денеска Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години од коморското организирање и работење. Во рамките на прославата се одржа и тркалезна маса насловена „Позицијата на малите земји во ...

Техничката влада не ги исполнува обврските кон нас, се жалат бизнисмените

Репортер - 17.02.2017

Влечењето и тактизирањето на ДУИ му нанесува огромна штета на стопанството на Македонија. Техничката влада не ги исполнува обврските кон бизнис-секторот, изјави универзитетскиот професор Горан Рафајловски, во рамките на тркалезната маса на ...

На Балканот му треба ремонт, инаку нема развој на економијата!

Вечер - 17.02.2017

Главна ѕвезда на јубилејот беше поранешниот претседател и премиер на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, кој важи за еден од најбогатите луѓе во Црна Гора. Покрај Ѓукановиќ, големо внимание предизвика и присуството на поранешниот претседател на Хрватска, ...

Македонија има потенцијал да има успешна економија – Стопанската комора одбележа 95 години работење

Република - 17.02.2017

Под мотото „Големите глобализираат, малите соработуваат“ денеска Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години од коморското организирање и работење. Во рамките на прославата се одржа и тркалезна маса насловена „Позицијата на малите земји во ...

Јубилејни 95 години од постоење на Стопанска комора на Македонија

Таратур - 17.02.2017

Под мотото Големите глобализираат, малите соработуваат, денеска Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години од коморското организирање и работење. Во рамките на прославата се одржа и тркалезна маса насловена Позицијата на малите земји во ...

Стопанската комора одбележува 95 години постоење

Канал5 - 17.02.2017

Под мотото „Големите глобализираат, малите соработуваат денеска Стопанската комора на Македонија одбележа 95 години од коморското организирање и работење. Во рамките на прославата се одржа и тркалезна маса насловена „Позицијата на малите земји во ...

Стопанската комора на Македонија одбележува 95 години работење

Телевизија Нова - 17.02.2017

Воспоставување на јавно-приватниот дијалог со коморите и здруженијата, за да се надмине проблемот со имплементацијата на законите и вклучување на бизнис заедницата во концептирањето на законите се проблемите кои треба да ги реши новата влада на ...