TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново истражување покажува дека со неандерталците делиме многу повеќе ДНК

Факултети - 06.10.2017

Фото: Flickr Делчиња од 52.000 коски што биле откриени во една хрватска пештера им овозможиле на истражувачите нови сознанија за нашата поврзаност со изумрените наши „роднини“, неандерталците.

Луѓето кои потекнуваат од неандерталците, се мрзеливи, осамени и доцна одат в кревет

Телевизија Нова - 06.10.2017

На некои човечки особини, како што се расположението или навиката за попладневна дремка, можно е да имаат влијание и нашите предци – неандерталците, објавува „Американ Џурнал оф Хјуман Џенетикс“.

Луѓето што потекнуваат од неандерталците, се мрзеливи, осамени и доцна одат в кревет...

Н.Македонија - 06.10.2017

Луѓето што потекнуваат од неандерталците, се мрзеливи, осамени и доцна одат в кревет На некои човечки особини, како што се расположението или навиката за попладневна дремка, можно е да имаат влијание и нашите предци - неандерталците, објавува ...

Луѓето кои потекнуваат од неандерталците, се мрзеливи, осамени и доцна одат в кревет

+инфо - 06.10.2017

Прочувањето на геномот на 100.000 Британци кои ја наследиле ДНК-та од неандерталците, покажа дека меѓу нив често се среќава мрзеливост и апатија. На некои човечки особини, како што се расположението или навиката за попладневна дремка, можно е да ...

Луѓето кои потекнуваат од неандерталците, се мрзеливи, осамени и доцна одат в кревет

А1 On - 06.10.2017

На некои човечки особини, како што се расположението или навиката за попладневна дремка, можно е да имаат влијание и нашите предци – неандерталците, објавува „Американ Џурнал оф Хјуман Џенетикс“.