TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Албанска нафта влегува на македонскиот пазар „маскирана“ во странска инвестиција

А1 On - 06.10.2017

„Голема странска инвестиција“ беше најавена на брендирањето на бензинска станица на „Супертрејд“ под брендот „Галф“ во Скопје. Сопствениците на „Супертрејд“ се пофалија дека зад нив стои „американскиот нафтен гигант „Галф оил“, компанија која во ...

Албанска нафта преку „Галф“ влегува на македонскиот пазар?

еМагазин - 06.10.2017

Со отворањето на новата бензинска станица „Галф“ во Скопје, компанијата „Супертрејд“, која е дистрибутер за Македонија, најави мрежа на бензински станици под овој бренд во земјава. Првите луѓе на „Супертрејд“ на свеченоста не ја информираа јавноста ...

Во Македонија ќе влегува албанска нафта?

Телма - 05.10.2017

Дали на Македонскиот пазар ќе влегува нафта од Албанија? Оваа дилема се отвори во јавноста откако бензиската станица на Супер Трејд во Скопје се ребрендираше под името на американскиот нафтен бренд Галф оил.

Албанска нафта влегува на македонскиот пазар „маскирана“ во странска инвестиција

Шеталиште - 06.10.2017

Спонзорирано од СН ФИНАНСИИ „Голема странска инвестиција“ беше најавена на брендирањето на бензинска станица на „Супертрејд“ под брендот „Галф“ во Скопје. Сопствениците на „Супертрејд“ се пофалија дека зад нив стои „американскиот нафтен гигант „Галф ...

Неквалитетна албанска нафта влегува на македонскиот пазар маскирана како странска инвестиција?!

Алфа - 06.10.2017

Дали неквалитетна нафта од Албанија, зад која стојат домашни бизнис интереси, влегува на пазарот во Македонија? Дали неквалитетна нафта од Албанија, зад која стојат домашни бизнис интереси, влегува на пазарот во Македонија? Бензиската станица на ...

Уште една матна зделка, албанска нафта влегува во Македонија преку наводната американска инвестиција

Курир - 06.10.2017

Повод за дилемата дали се прави нов обид за протуркување на албанска нафта на македонскиот пазар е фактот што главен застапник за Галф оил за западен Балкан е албанската компанија Сан Петролеум која веќе има бензиска станица во струшко Радолишта, а ...

СДСМ не донесе инвестиција, туку направи уште една матна зделка: „Галф“ ќе продава албанска нафта со сомнителен ...

Република - 07.10.2017

Сомнежите дека на македонскиот пазар ќе влегува нафта од Албанија со сомнителен квалитет се кристализираат во факт. Бензиската станица на Супер Трејд во Скопје се ребрендираше под името на американскиот нафтен бренд Галф оил.