TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Еве зошто е подобро да се пие млака одошто студена вода

Боза - 17.07.2017

Дали знаете ли дека пиењето топла и пиењето ладна вода имаат различни бенефиции за здравјето? Секој од нас знае дека пиењето вода ни е неопходно, но веројатно не сте свесни дека температурата на водата што ја пиете може да има дополнителни предности.

Жителите на Камник немаат вода

Алсат-М - 16.07.2017

Жителите на Камник во Гази Баба немаат вода за пиење. Оваа состојба во овој дел од Сингелиќ не е само во текот на летото, туку трае веќе десет години. Тие се принудени да патуваат и неколку колометри за да наполнат вода.

Загадена вода во Грушино, опасност од епидемии

Алсат-М - 15.07.2017

Жителите на Грушино во услови на тропски температури се соочуваат со недостиг на вода за пиење. Водата која тече од чешмите е загадена и не може да се користи ниту за основните потреби. Резервоарот од кој се снабдуваат со вода жителите не е изолиран ...

Водата за пиење неконтролирано се троши за наводнување...

Н.Македонија - 15.07.2017

Водата за пиење неконтролирано се троши за наводнување Високите температури што ја зафатија нашата држава ја зголемија и потрошувачката на вода во нашиот главен град. Еден граѓанин троши од 300 до 500 литри вода секој ден, во зависност од тоа дали ...