TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НЕДЕЛА НА ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ: Првата кредитна картичка во светот

Банкарство.мк - 11.11.2017

Ова е изгледот на првата кредитна картичка во светот. Едноставно, далеку од модерно, обично парче хартија за кое веројатно никој не верувал дека еден ден ќе стане толку популарно. Во 1950 година Frank McNamara го претставил новиот метод на плаќање ...

НЕДЕЛА НА ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ: Најголеми кражби на платежни картички во историјата

Банкарство.мк - 09.11.2017

Иако технологијата константно работи на унапредување на безбедноста кога станува збор за платежните картички, сепак ваквите настани секогаш постои веројатност да се случат. Можеби во минатото нивниот број бил поголем, но и сега да не заборавиме дека ...

НЕДЕЛА НА ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ: Биометриска иднина на платежните картички

Банкарство.мк - 09.11.2017

Биометриските технологии се повеќе се присутни во сите банкарски апликации. Следејќки ги секојдневните новитети стануваме свесни дека технологија веќе превземала огромно влијание. Најразлични модерни форми на платежни картички се појавуваат секој ...

Показатели на банкомат: Како може да крадат од вас

Телефони.мк - 09.11.2017

Банкоматот на првата слика изгледа како и воообичаено, но тој има мала скриена камера, која им овозможува на крадците да ви го откријат ПИН кодот на банкарската картичка. Камерата е скриена зад малата дупка што е голема колку игла и се наоѓа зад ...

Есенска промоција на кредитни производи на Стопанска банка

Бизнис Инфо - 09.11.2017

И оваа есен, Стопанска банка АД – Скопје креираше понуда за повеќето кредитни производи со што клиентите имаат можност да го изберат најдоброто решение за својот семеен буџет, стои во соопштението на банката.

НЕДЕЛА НА ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ: Што да правите доколку банкоматот ви ја "проголта" картичката?

Банкарство.мк - 09.11.2017

Дали ви се случило да повлекувате пари од банкомат и банкоматот да ви ја проголта картичката, вас парите ви се повеќе од потребни, а во истиот момент не знаете што да направите и како да реагирате? Или можеби сте повлекувале пари од банкомат, веќе ...

Што значат броевите на платежните картички?

Скопје24 - 09.11.2017

Низата бројки на нашите кредитни или дебитни картички е збунувачка дури и за најдобро упатените. Во јавноста излегоа погрешни информации за значењето на бројките на картичките, но во продолжение ви прикажуваме што тие всушност значат.

Е-готовина - нова услуга за подигнување пари од банкомат без картичка

Банкарство.мк - 09.11.2017

Граѓаните на Хрватска добија можност да подигнат пари од банкомат без картичка, со користење мобилен телефон. Хрватската поштенска банка прва во Хрватска ја претстави услугата е-готовина, подигнување пари на банкомат без картичка.

Стопанска Банка АД Скопје со есенска понуда за кредитни производи

Банкарство.мк - 09.11.2017

Стопанска банка АД - Скопје со својата понуда за повеќе кредитни производи им овозможува на клиентите да го изберат најдоброто решение за својот семеен буџет. Во соопштението на банката се подетално објаснети сите информации.