TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прашина од Месечината се продава на аукција во Њуjорк

Иновативност - 16.07.2017

Прашина која првиот човек кој стапнал на Месечината, Нил Армстронг, ја донесе на Земјата е изложена во аукциската куќа Сотби во Њуjорк и се очекува дека овој симбол на славните денови на американската вселенска програма ќе достигне цена помеѓу два и ...

Прашина од Месечината ќе се најде на аукција

Вечер - 16.07.2017

На аукцијата ќе биде понудена и фотографија на вториот човек што стапна на Месечината, Едвин Олдрин, кој се проценува меѓу 3.000 и 5.000 долари. Примерок од прашината што првиот човек кој стапна на Месечината, Нил Армстронг ја донесе од Земјиниот ...