TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фирмите бараат примена на законите во градежништвото

+инфо - 14.11.2017

Законите во Македонија на некој начин се добри, но ќе треба подобро да се применуваат, изјави Неби Хоџа, претседател на Стопанската комората. Да се обезбеди практична примена на регулативата за градежно земјиште, постапките за градење и за ...

Се бараат законски измени за градење и градежно земјиште

24 Вести - 14.11.2017

Потребни се промени во законската регулатива за градење и градежно земјиште. Досегашната практика не вродила со плод-рече министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски. Според бизнис заедницата законите мора да најдат примена и во ...

Форум за законите за градежно земјиште и постапките за градење

А1 On - 14.11.2017

Стопанската комора на северозападна Македонија со поддршка на УСАИД и Епи центар денеска организира форум за регулативата од областа на просторното планирање, градежното земјиште и постапките за градење.

Фирмите бараат примена, а не постојана промена на законите во градежништвото и планирањето

Канал5 - 14.11.2017

Да се обезбеди практична примена на регулативата за градежно земјиште, постапките за градење и за просторното планирање и да не се менуваат често, бараат компании од градежништвото, туризмот и текстилната индустрија при Стопанската комора на ...

Форум за законите за градежно земјиште и постапките за градење

Орбис - 14.11.2017

Стопанската комора на северозападна Македонија со поддршка на УСАИД и Епи центар денеска организира форум за регулативата од областа на просторното планирање, градежното земјиште и постапките за градење.

Фирмите бараат примена на законите во градежништвото

Бриф - 14.11.2017

Да се обезбеди практична примена на регулативата за градежно земјиште, постапките за градење и за просторното планирање и да не се менуваат често, бараат компании од градежништвото, туризмот и текстилната индустрија при Стопанската комора на ...

Форум за законите за градежно земјиште и постапките за градење

Сител - 14.11.2017

Форум за регулативата од областа на просторното планирање, градежното земјиште и постапките за градење организира денеска Стопанската комора на северозападна Македонија со поддршка на УСАИД и Епи центар.

Фирмите бараат примена, а не постојана промена на законите во градежништвото и планирањето

Сител - 14.11.2017

Да се обезбеди практична примена на регулативата за градежно земјиште, постапките за градење и за просторното планирање и да не се менуваат често, бараат компании од градежништвото, туризмот и текстилната индустрија при Стопанската комора на ...