TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лидија Милановска: Придонесите во чевларството да се намалат по бугарски терк

Фактор - 09.11.2017

Да се намалат придонесите во чевларството, бараат од Здружението на чевлари од Куманово. Претседателката Лидија Милановска вели дека како пример може да се земе Бугарија каде придонесите се ниски, а тие одлично функционираат, а во Албанија давачките ...

Чевларската индустрија бара намалување на придонесите

Бизнис Вести - 09.11.2017

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата до 18.000 денари, бара чевларската индустрија. Здружението на чевлари од Куманово кое брои околу 50 фирми ...