TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

BMW и Mercedes укинуваат одредени модели

Авто Плус - 20.03.2017

BMW и Mercedes планираат сериозно намалување на постоечката гама, прогнозира списание Car and Driver, цитирајки високи извори од двете компании. - Претстои лансирањето на Х2 и Х7, а по нив ќе има и уште неколку нови модели.

Наследникот на Porsche 918 Spyder се одложува

Додај Гас - 20.03.2017

Едно од главните прашања за фановите на Porsche, е дали легендарниот хибрид 918 Spyder ќе добие наследник. Одговор дава шефот на компанијата Оливер Блум, иако тој сепак е фрустрирачки за ентузијастите.

Lexus GS заминува во историјата и ќе нема наследник

Авто Плус - 18.03.2017

Раководството на Lexus одлучи да се откаже од моделот GS, кој на пазарот им конкурираше на модели како Mercedes-Benz E и BMW 5. Седанот не само што ќе биде „пензиониран“, туку и нема да добие наследник во сегментот.