TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најплатени компјутерските програмери, најмалку платени вработените во кожарската индустрија

Сител - 21.04.2017

Просечната плата во компјутерското програмирање е највисоката што ја регистирал државниот завод за стататистика во февруари. Програмерите во тој месец имале просечна плата од 49 180 денари.

Овие работници земаат најниска плата во Македонија

Фактор - 21.04.2017

Најниска просечна плата се исплаќа во производството на кожа, и таа изнесува 11 799 денари. Зад нив се работници кои се занимаваат со производство на облека, одржувањето на згради и животната средина, производство на мебел.

СКРОМЕН РАСТ НА ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА: Работиме за да преживееме

Фактор - 21.04.2017

За една година просечната плата пораснала 2,4% . Во февруари 2017 година 1.3% биле без плата а оние кои добиле примања во просек земале нето плата 22 347 денари. Најголем раст на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен статистиката ...

Просечна плата од 22.347 денари – 70% од работниците под оваа сума!

Денар - 21.04.2017

Просечната плата пораснала за 2.4% за една година. Во февруари 2017-та достигнала 22.347 денари. Просекот го креваат малкумина добро платени – две третини од работниците заработуваат под 20.000 денари, а само една третина има приходи над оваа сума.

Просечната плата во февруари 22.347 денари

Канал5 - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Просечната нето плата во Хрватска 790,6 евра

Вечер - 21.04.2017

Просечната нето плата во Хрватска исплатена во февруари годинава изнесувала 5.894 куни, односно 790,6 евра. Тоа е номинално за 0,02 отсто помалку отколку во јануари, покажуваат денешните први податоци на Државниот завод за статистика.

Просечна нето плата од 22.347 денари во февруари

Бизнис Инфо - 21.04.2017

Фото: Pixabay Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во февруари оваа година е 22.347 денари, додека во бруто износ е 32.869 денари, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Работат, а не земаат плата

еМагазин - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари 2017, изнесувала 22.347 денари, што е зголемување за 2,4 отсто повеќе во однос на истиот месец минатата година, соопшти Државниот завод за статистика.

Најплатени компјутерските програмери, најмалку платени вработените во кожарската индустрија

МК News - 21.04.2017

Просечната плата во компјутерското програмирање е највисоката што ја регистирал државниот завод за стататистика во февруари. Програмерите во тој месец имале просечна плата од 49 180 денари.

Просечната плата за февруари е 22.347, 70 насто од вработените земаат под овој просек

Таратур - 21.04.2017

Просечната плата пораснала за 2.4 насто за една година. Во февруари 2017 достигнала 22.347 денари. Просекот го креваат малкумина добро платени, две третини од работниците заработуваат под 20.000 денари, а само една третина има приходи над оваа сума.

Просечната плата во февруари 22.347 денари

+инфо - 21.04.2017

Просечната бруто плата по вработен во февруари изнесува 32.869 денари. Во февруари 2017 година, 1,3 отсто од вработените во Македонија не примиле плат Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, ...

СКРОМЕН РАСТ НА ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА: Работиме за да преживееме

Шеталиште - 21.04.2017

За една година просечната плата пораснала 2,4% . Во февруари 2017 година 1.3% биле без плата а оние кои добиле примања во просек земале нето плата 22 347 денари. Најголем раст на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен статистиката ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари

Сител - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Расте просечната нето плата во Македонија

Press24 - 23.06.2017

Нето платата во април годинава забележа зголемување од 1,4 отсто и изнесуваше 22.672 денари, додека бруто платата имаше раст од 1,5 проценти и изнесуваше 33.296 денари. Како што соопшти Државниот завод за статистика, зголемувањето на нето платата е ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари

Курир - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари

А1 On - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Растат примањата-просечната плата во февруари била 22.347 денари

Република - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Во февруари просечната плата изнесувала 22.347 денари

Слободен Печат - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци, просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари

МРТ - 21.04.2017

Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни исплатени нето плати во секторите Транспорт и складирање за 11,9 отсто, Информации и комуникации за 6 проценти и Рударство и вадење камен за ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари...

Н.Македонија - 21.04.2017

Просечната плата во февруари 22.347 денари Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари

Вечер - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари

Телевизија Нова - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари

Алфа - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави ...

Просечната плата во февруари бележи раст

Скопје инфо - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...

Просечната плата во февруари 22.347 денари

Локално - 21.04.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари годинава изнесува 22.347 денари, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци просечната плата бележи раст од 2,4 проценти што се должи на повисоките просечни ...