TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Исцелител“ на Ставрески со смеа го излечи Солун

Сакам да кажам - 09.11.2017

Специјално од Солун за САКАМДАКАЖАМ.МК: Марина КОСТОВА Со многу смеа и аплауз вечерва на Солунскиот филмски фестивал помина светската премиера на „Исцелител“, дебито на режисерот Ѓорче Ставрески, снимен како македонско-грчка копродукција.

Светска премиера на „Исцелител“ на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

Локално - 09.11.2017

По десетина години повторно во Солун се враќа македонскиот филм Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун.

Интернет лекување со „Исцелител“ - новиот македонски филм на Ѓорче Ставрески

МКД - 08.11.2017

Не, на фотокопираните листови хартија низ бандерите на Скопје нема оглас за преведувач, туку линк до веб-страница која сервира неконвенционални рецепти, саркастични методи за оздравување и „лекови“ за секоја мака.

„Тајната состојка“ на Ставрески го зачини филмскиот фестивал во Солун

Мета - 08.11.2017

Ако задачата на филмот како уметност, во духот на најславната парола на париската револуционерна 1968 година, „Да бидеме реални, да го бараме невозмозното!“, е да го најавува духот на новото време, тогаш не треба да му се лутиме за сите тие ...

По една деценија во Солун се враќа македонскиот филм

Канал5 - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка копродукција, ...

Светска премиера на „Исцелител“ на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка ...

Светска премиера на „Исцелител“ на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

А1 On - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка копродукција, ...

Светска премиера на „Исцелител“ на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

Орбис - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка копродукција, ...

Светска премиера на „Исцелител“ на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

Сител - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка копродукција, ...

Светска премиера на „Исцелител” на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

Слободен Печат - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка копродукција, ...

Светска премиера на „Исцелител“ на фестивал во Солун...

Н.Македонија - 09.11.2017

Светска премиера на „Исцелител“ на Меѓународниот филмски фестивал во Солун Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун.

Светска премиера на „Исцелител“ на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

ТВ21 - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка копродукција, ...

Светска премиера на „Исцелител“ на Солунскиот фестивал

Newsroom - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Официјалната проекција на „Исцелител“ ќе се одржи вечерва во салата „Ставрос ...

Светска премиера на „Исцелител“ нa филмски фестивал во Солун

Cooltura - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка копродукција, ...

Светска премиера на „Исцелител“ на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

Република - 09.11.2017

Долгометражниот игран филм „Исцелител“ на македонскиот режисер Ѓорче Ставрески вечерва ќе има светска премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во дебитантскиот игран филм на Ставрески, кој е македонско-грчка копродукција, ...

„Исцелител“ – суровата реалност на сиромашниот и очаен човек

Сител - 10.11.2017

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески синоќа ја имаше светската премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во преполната кино-сала „Ставрос Торнес“, каде се бараше ...

„Исцелител“ – суровата реалност на сиромашниот и очаен човек

Канал5 - 10.11.2017

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески синоќа ја имаше светската премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во преполната кино-сала „Ставрос Торнес“, каде се бараше ...

„Исцелител“ – суровата реалност на сиромашниот и очаен човек

Кумановски м. - 10.11.2017

loading... Македонскиот игран филм „Исцелител“ на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески синоќа ја имаше светската премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун.

„Исцелител” – суровата реалност на сиромашниот и очаен човек

Слободен Печат - 10.11.2017

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески синоќа ја имаше светската премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во преполната кино-сала „Ставрос Торнес“, каде се бараше ...

„Исцелител“ – суровата реалност на сиромашниот и очаен човек

Cooltura - 10.11.2017

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески синоќа ја имаше светската премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во преполната кино-сала „Ставрос Торнес“, каде се бараше ...

Премиера на македонскиот филм „Исцелител“ на филмскиот фестивал во Солун

Шеталиште - 10.11.2017

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески синоќа ја имаше светската премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во преполната кино-сала „Ставрос Торнес“, каде се бараше ...

„Исцелител“ – суровата реалност на сиромашниот и очаен човек

Радио МОФ - 10.11.2017

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески синоќа ја имаше светската премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун. Во преполната кино-сала „Ставрос Торнес“, каде се бараше ...

По премиерата во СОЛУН : „Исцелител“ – суровата реалност на сиромашниот и очаен човек

Локално - 10.11.2017

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески синоќа ја имаше светската премиера на 58. издание на Меѓународниот филмски фестивал во Солун, пренесе МИА.