TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Виетнамски хакери тврдат дека веќе ја пробиле Face ID заштитата на iPhone X

IT.mk - 14.11.2017

Виeтнамски хакери презентираа метод кој овозможува пробивање на Face ID заштитата на најновиот iPhone X. Не станува збор единствено за софистицирана техногија која се користи, туку за отклучување се користи и специјално изработена маска.

Виетнамски хакери тврдат дека го „излажале“ FaceID на новиот iPhone X

Таратур - 14.11.2017

Виетнамски хакери тврдат дека успеале да го излажат читатот на лица на iPhone X, користејќи едноставна маска. За FaceID, читачот се тврдеше дека не може да биде излажан. FaceID им дозволува на корисниците на смартфонот да го отклучат уредот со само ...

Силиконска 3D принт маска го излажа Face ID во iPhone X

Smartportal - 14.11.2017

Една од најскандалозите технологии поврзани со новиот iPhone X е Face ID, која им овозможува отклучување на корисниците само со нивното лице. Според Apple, оваа технологија гледа во 3D и затоа е скоро невозможно да се излаже, односно е побезбедна од ...

Хакери тврдат дека може да ја „провалат“ опцијата Face ID на iPhone X

Кајгана - 13.11.2017

Face ID им овозможува на корисниците на iPhone X да си го отклучат телефонот со поглед во екранот. Имајќи предвид дека оваа револуционерна оција наиде на многу критики и е тема на исмевање, многумина постојано бараат начин да ја „провалат“.