TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повлечени од продажба 1953 килограми ципирипи крем

Фактор - 09.11.2017

Инспектори на Министерството за земјоделие во соседна Србија забраниле во продажба и наложиле повлекување на 1.953 килограми какао крем производ и млечен крем производ на Нестле ципирипи, бидејќи парче гума паднало во производот.

Повлечени 2 тона какао крем од Србија – најдена гума

Канал5 - 08.11.2017

Парчиња гума биле најдени во какао кремот ,,Нестле Ципирипи” , поради што инспекцијата нареди да се повлечат 1 953 кг од овој производ. Станува збор за најдена гума во какао кремот во пакување од 400 грама , произведен на 4 јули оваа година со рок ...

Повлечени речиси два тона „Нестле Ципирипи“ крем откако во производот паднала гума

А1 On - 08.11.2017

Инспектори забраниле продажба и наредиле повлекување на 1953 килограми какао крем и млечен крем „Нестле Ципирипи“ бидејќи парче гума паднал во производот. Се работи за пакувањата од 400 грама, од производот произведен на 4 јули оваа година.

Ципирипи кремови повлечени од српскиот пазар заради присуство на парчиња гума

Newsroom - 08.11.2017

Компанијата Нестле Адриатик соопшти денеска дека ги повлекува од српскиот пазар Ципирипи кремовите со рок на важност до октомври 2018 година заради присуство на парчиња гума во производот.

Србија: Повлечени два тона „Ципирипи“ крем, откако во производот паднала гума

Локално - 08.11.2017

– Инспектори од Министерството за земјоделство на Србија забранија промет и наложија повлекување на 1.953 килограми какао крем производи и млечен крем производи „Нестле ципирипи“, бидејќи во производот паднало парче гума.

Повлечени речиси два тона „Нестле Ципирипи“ крем откако во производот паднала гума

Орбис - 08.11.2017

Инспектори забраниле продажба и наредиле повлекување на 1953 килограми какао крем и млечен крем „Нестле Ципирипи“ бидејќи парче гума паднал во производот. Се работи за пакувањата од 400 грама, од производот произведен на 4 јули оваа година.

Србија: Повлечени два тона „Ципирипи“ крем, откако во производот паднала гума

Сител - 08.11.2017

Инспектори од Министерството за земјоделство на Србија забранија промет и наложија повлекување на 1.953 килограми какао крем производи и млечен крем производи „Нестле ципирипи“, бидејќи во производот паднало парче гума.

Повлечени два тона „Нестле Ципирипи“ откако во производот паднала гума

Република - 08.11.2017

Инспектори забраниле продажба и наредиле повлекување на 1.953 килограми какао крем и млечен крем „Нестле Ципирипи“ бидејќи парче гума паднал во производот. Се работи за пакувањата од 400 грама, од производот произведен на 4 јули оваа година.

Србија: Се повлекуваат два тона циприпи-кремови, во производите пронајдени парчиња гума

Макфакс - 08.11.2017

Компанијата „Нестле Адриатик“ соопшти дека од пазарот во Србија ги повлекува циприпи-кремовите „дуо“, „нугат“ и „чоко ванила“, откако потрошувачите се пожалиле дека пронашле парчиња гума во кремовите од оваа компанија.

Србите повлекуваат производ во кој е најдена гума

Фактор - 08.11.2017

Инспектори во Србија забраниле продажба и наредиле повлекување на 1953 килограми какао крем и млечен крем „Нестле Ципирипи“ затоа што парче гума имало во производот. Со решение на инспекторот забранета е продажба на предметната серија и наредено е ...

Поради парчиња гума во Србија повлечени два тона циприпи-кремови

Денар - 09.11.2017

Компанијата „Нестле Адриатик“ соопшти дека од пазарот во Србија ги повлекува циприпи-кремовите „дуо“, „нугат“ и „чоко ванила“, откако потрошувачите се пожалиле дека пронашле парчиња гума во кремовите од оваа компанија.

Србија: Се повлекуваат два тона Ципирипи кремови, во производите најдени парчиња гума

Кајгана - 09.11.2017

Компанијата „Нестле Адриатик“ соопшти дека од пазарот во Србија ги повлекува Ципирипи кремовите „дуо“, „нугат“ и „чоко ванила“, откако потрошувачите се пожалиле дека пронашле парчиња гума во кремовите од оваа компанија.