TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лани Македонците од странство испратија 193 милиони евра кон татковината

Денар - 14.11.2017

Минатата година Македонците кои работеа и живееја во странство ни испратија вкупно 193 милиони евра, според податоците на „ Еуростат “. Лидер во ова рангирање е Португалија со 3,343 милијарди евра од иселенички трансфери, со 2,09 милијарди евра од ...

Од ЕУ лани се одлеале 30 милијарди евра – најмногу од дијаспората

Нова ТВ - 13.11.2017

Во 2016 година жителите на земјите од Европската унија префрлиле 30,3 милијарди евра во земји надвор од унијата на основ на лични трансфери или нешто помалку од 2015 година кога оваа бројка изнесува 31,3 милијарди, соопшти Европското биро за ...