TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пациентите со ретки болести: Фантоми пред законот!

Фактор - 05.10.2017

Во Македонија се уште нема усвоена стратегија илинационален план кои би биле основа за системско регулирање на ретките болести и дефинирање на политиките и законските решенија за постоечките проблеми на овие пациенти.

Промовирана поштенската марка посветена на ретките болести

Денар - 05.10.2017

Здружението за ретки болести и „Македонска пошта“ вчера ја промовираа поштенската марка посветена на ретките болести. „Целта е да се влијае на јавната свест за постоењето на овие ретки болести бидејќи болеста не познава возраст, таа, едноставно, се ...

Промовирана поштенската марка посветена на ретките болести

OhridNews - 05.10.2017

Здружението за ретки болести “Живот со предизвици” и Македонска пошта, ја промовираа поштенската марка посветена на ретките болести, идеја која уште пред неколку години потекна од Гордана Лолеска, вработена во Македонска Пошта А.Д.