TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Газдите и да сакаат, нема да можат да ја избегнат минималната плата

Телма - 12.10.2017

Газдите, дури и да сакаат, никако нема да можат да го избегнат плаќањето на зголемената минимална плата. Ниту една плата пониска од 12 илјади денари, нема да може да помине преку системот на Управата за јавни приходи, објаснува министерката Цароска.

Државната помош за минимална плата - уцена за фирмите

Алфа - 12.10.2017

Минималната плата стигна за работниците, но власта ги изигра работодавците. Фимите се жалат дека субвенциите требало да бидат помош за да можат да се прилагодат околу исплаќањето повисоки плати. Минимална плата да, но со уцена за компаниите.

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

Република - 12.10.2017

Новата влада на СДСМ го донесе долго најавуваниот закон за минимална плата која беше и една од главните мерки кои ги ветуваа пред парламентарните избори. Имено, минималната плата е донесена на ставка 12 .000 денари и ова зголемување се однесува на ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Канал5 - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. - Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Платите доцнат, Буџетот празен: Нема пари за исплата на минималната плата, но и на платите на администрацијата

Република - 12.10.2017

Наспроти предизборните популистички ветувања дека работниците ќе добијат зголемена септемвриска минимална плата, фактичката состојба покажува дека Владата предводена од Зоран Заев, односно Министерството за финансии нема пари за исплата на ...

Царовска: Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2% и усогласени со Законот за минимална ...

Денар - 12.10.2017

На денешната прес конференција, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. Редовното покачување од 2% на платите на вработените во градинките е ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

+инфо - 12.10.2017

Првата зголемена минимална плата е септемвриската, исплатена овој месец. Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место.

Нема пари за исплата на минималната плата, но нема пари ни за плати пред избори

Курир - 12.10.2017

Според известувањето од Министерството за финансии до другите министерства и институции, кои потоа ги известиле своите финансови служби, од нив се бара септемвриската минимална плата да биде подготвена без примена на Законот за изменување и ...

МТСП: Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2% и усогласени со Законот за минимална плата

Бриф - 12.10.2017

На денешната прес конференција, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. Редовното покачување од 2% на платите на вработените во градинките е ...

Царовска: Зголемувањето на платата во градинките ќе биде до 2.040 денари

Мета - 12.10.2017

Eфектот од зголемувањето на минималната плата и зголемувањето од 2 процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место, рече денеска министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска.

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките 2 отсто

Макфакс - 12.10.2017

На денешната прес-конференција министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. „Редовното покачување од 2 отсто на платите на вработените во градинките е ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

24 Вести - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. „Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките за 2 отсто

Точка - 12.10.2017

На денешната прес-конференција министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. „Редовното покачување од 2 отсто на платите на вработените во градинките е ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Кумановски м. - 12.10.2017

loading... Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за ...

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките 2 отсто

Sky - 12.10.2017

На денешната прес-конференција министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. „Редовното покачување од 2 отсто на платите на вработените во градинките е ...

Септемвриските плати на вработените во градинките покачени за два отсто

Newsroom - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. „Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Царовска: Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2 насто

МКД - 12.10.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. „Редовното покачување од 2 насто на платите на вработените во градинките е вметнато во нивната ...

Зголемување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Локално - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и зголемувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Слободен Печат - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Царовска: Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Стандард - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. „Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Покачување од 2% и поголема минимална плата во градинките

А1 On - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Сител - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. - Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

МКД - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. „Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Скопје24 - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Телевизија Нова - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Царовска: Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Либертас - 12.10.2017

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември ...

Царовска: Зголемувањето на платата во градинките ќе биде до 2.040 денари

Позитив.мк - 12.10.2017

Eфектот од зголемувањето на минималната плата и зголемувањето од 2 процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место, рече денеска министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска.

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Шеталиште - 13.10.2017

Спонзорирано од СН ФИНАНСИИ Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место.