TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се апелира, добитокот да се вакцинира, жештините носат ризик од зарази

Скопје инфо - 12.08.2017

Високите температури го зголемуваат ризикот од заразни заболувања кај добитокот. За да го заштитат сточарите треба да преземат превентивни мерки, редовно чистење и дезифенкција на објектите каде што се чува добитокот, правилно чување на сточната ...

Родителите кои одбиваат вакцинација на своите деца, се високо образовани луѓе, вели министерот за здравство

Репортер - 12.08.2017

Родителите кои одбиваат да ги вакцинираат своите деца веројатно се пообразовани од своите колеги, изјави во четвртокот Малезискиот министер за здравство. Според доктор С. Субраманиам, луѓето кои живеат во градовите, и кои се високо образовани, ...

БУРА НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ: Карлеуша против вакцинација на децата! (ФОТО)

Exclusive.mk - 11.08.2017

По нашите закони вакцинацијата е обавезна, а против оние родители кои ги прекршуваат ваквите закони се поднесуваат кривични пријави. Во последно време родителите се повеќе одбиваат да ги вакцинираат своите деца, па процентот од пред неколку години ...