TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дебелите луѓе се почувствуваа навредени, па „Гугл мапс“ го тргна бројачот на килограми

Репортер - 19.10.2017

„Гугл мапс“ ќе го отстрани својот бројач на калории затоа што некои дебели луѓе се почувствувале навредени. Значката која покажува колку калории корисникот ќе потроши доколку пешачи место да вози автомобил или користи јавен превоз, ќе биде ...

Истражувајте ги тајните на вселената со „Гугл мапс“

Факултети - 19.10.2017

Фото: Google Месечината и Марс беа внесени во „Гугл мапс“ уште во 2014 година со цел да се прослави втората годишнина од „прошетката“ на роверот „Кјуриосити“ по површината на Црвената Планета.