TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска истекува рокот за приговори за изборите

24 Вести - 17.10.2017

Денеска истекува рокот за поднесување приговори и тужби за првиот круг од локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите, ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

До ДИК се поднесени само два приговори

Телма - 17.10.2017

До 15 часот, до ДИК приговор за начинот на сумирање на резултатите од гласањето во првиот круг, доставиле две политички партии. ТМРО приговара за сите избирачки места во Скопје а Алијансата на Албанците за избирачкото место 387 Рокот за поднесување ...

Денеска на полноќ истекува рокот за поднесување приговори до ДИК

Сител - 17.10.2017

До државната изборна комисија засега пристигнал само еден приговор за неделните избори. Приговорот го поднела Алијансата на Албанците, а се однесува на начинот на кој се пребројувале гласовите во избирачко место во Гостивар.

Течат роковите за приговори од политичките партии

МРТ - 17.10.2017

До полноќ течат роковите за поднесување жалби до ДИК за текот на гласањето и сумирањето на резултатите. Од утре комисијата ќе ги разгледува пристигнатите жалби, а незадоволните потоа ќе можат да поднесат тужба до Управниот суд...

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

А1 On - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Досега нема приговори до ДИК, роковите истекуваат денеска

Мета - 17.10.2017

Во 19 часот денеска истекува рокот за поднесување приговори за процесот на гласањето до Државната изборна комисија (ДИК), а на полноќ ќе заврши и рокот за поднесување приговори за првичните резултати од локалните избори што се одржаа во неделата, на ...

Уште има процедура: „Животот“ во општините ќе дојде следната недела

Newsroom - 17.10.2017

По завршувањето на локалните избори се очекува кандидатите кои победија уште во првиот круг од наредната недела да започнат со работа низ општините во Република Македонија По убедливата победа на СДСМ пред опозициската ВМРО-ДПМНЕ на локалните ...

Течеат роковите за приговори за изборите и резултатите

Локално - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

ДИК: Конечни резултати ќе има по истекот на роковите за жалби

Нова ТВ - 16.10.2017

Се уште официјално не може да се каже во колку општини изборите се завршени, а во колку ќе треба да се гласа во вториот круг, рече денеска на прес-конференција претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Курир - 17.10.2017

Приговори до ДИК од политичките партии и групи граѓани за првиот круг од локалните избори до претпладнево не се пристигнати, информираат од Комисијата. Вообичаено тие се поднесуваат пред истекот на рокот, во случајов до 19 односно до 24 часот ...

Чичаковски: Конечни резултати ќе има по истекот на роковите за жалби

Фокус - 16.10.2017

Претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски, на денешната последна прес конференција рече дека се уште официјално не може да се каже во колку општини изборите се завршени, а во колку ќе треба да се гласа во вториот круг.

Досега нема приговори до ДИК, роковите истекуваат денеска

10без10 - 17.10.2017

Во 19 часот денеска истекува рокот за поднесување приговори за процесот на гласањето до Државната изборна комисија (ДИК), а на полноќ ќе заврши и рокот за поднесување приговори за првичните резултати од локалните избори што се одржаа во неделата, на ...

Тече рокот за приговори за изборите

МРТ - 17.10.2017

Секој подносител на листа на кандидати во постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултати од гласање може да поднесе приговор до ДИК во рок од 48 часа по завршувањето на гласањето односно објавување на првичните резултати...

ДИК ќе ги соопшти официјалните резултати по истекот на роковите за жалби

Република - 16.10.2017

Државата изборна комисија (ДИК) ќе ги соопшти официјалните резултати од локалните изброи по истокот на роковите за жали. Уште официјално не може да се каже во колку општини изборите се завршени, а во колку ќе треба да се гласа во вториот круг, рече ...

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани ...

Н.Македонија - 17.10.2017

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат.

Засега нема приговори до ДИК – рокот истекува во 19 часот

Позитив.мк - 17.10.2017

Во 19 часот денеска истекува рокот за поднесување приговори за процесот на гласањето до Државната изборна комисија (ДИК), а на полноќ ќе заврши и рокот за поднесување приговори за првичните резултати од локалните избори што се одржаа во неделата, на ...

Рокот за поднесување приговори за локалните избори истекува на полноќ

Република - 17.10.2017

До 19, односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Четириесет и пет општини со градоначалници во прв круг

МКД - 16.10.2017

Оценка за постапката на гласање даваат домашните и меѓународните набљудувачи, а нашата оценка, како што кажавме и вчера, е дека локалните избори минаа во фер и демократска атмосфера, рече Александар Чичаковски, претседателот на Државната изборна ...

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Телевизија Нова - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Течеат роковите за приговори за изборите и резултатите

Exclusive.mk - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

+инфо - 17.10.2017

Еден гласач се жалел дека го немало во изводот од Избирачкиот список, а го имало при електронската проверка преку веб алатката на ДИК. Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) ...

Тече рокот за приговори за изборите

А1 On - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Нетпрес - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Вечерва истекува рокот за приговори за изборите ...

Н.Македонија - 17.10.2017

Вечерва истекува рокот за приговори за изборите До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните ...

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Република - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за изборите

+инфо - 17.10.2017

ДИК е должна да реши по приговорот во рок од 48 часа по приемот. До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

24 Вести - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за изборите

еМагазин - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Сител - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за изборите

Кумановски м. - 17.10.2017

loading... До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Либертас - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за изборите

Сител - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Точка - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Течат роковите за приговори за изборите

Фокус - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Локално - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за изборите

Телевизија Нова - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Стандард - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Течат роковите за приговори и тужби на изборните резултати

Нова ТВ - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Кумановски м. - 17.10.2017

loading... Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да ...

Тече рокот за приговори за изборите

ТВ21 - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Канал5 - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за изборите

Слободен Печат - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Слободен Печат - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за изборите

Стандард - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

48 приговори од граѓани до ДИК

Телма - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за изборите

Канал 77 - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Exclusive.mk - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Тече рокот за приговори за локалните избори

24 Вести - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Скопје инфо - 17.10.2017

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат. Иако ДИК постапила по овие приговори, граѓаните нема да можат да гласаат ...

Последен ден од рокот за поднесување приговори за локалните избори

Телма - 17.10.2017

До 19 односно до 24 часот денеска трае рокот за поднесување приговори и тужби во однос на локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.