TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мајкрософт со помош на вештачка интелигенција ќе им го опишува светот на слепите лица

Точка - 17.07.2017

Мајкрософт лансираше апликација за паметни телефони која што ја користи моќта на вештачката интелигенција за да им помогне на слепите лица да го „видат“ светот околу себе. Seeing AI апликацијата, благодарение на вештачката интелигенција ги ...

Seeing AI апликацијата на Microsoft им помага на слепите

Телефони.мк - 17.07.2017

Microsoft ја креирал апликацијата Seeing AI за смартфон, која со помош на вештачката интелигенција им помага на слепите да го видат светот околу себе. Апликацијата ги препознава предметите така што функционира со вештачка интелигенција .

Вештачка интелигенција им го опишува светот на слепите

Факултети - 17.07.2017

Мајкрософт лансира нова апликација за паметни телефони која ја користи силата на вештачка интелигенција за да им помогне на слепите да го „видат“ светот околу себе. Фото: pixabay Апликацијата Seeing AI ги препознава предметите и им ги опишува на ...