TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Моторите со внатрешно согорување ќе исчезнат до 2050 година

Авто Плус - 14.11.2017

Прогнозите на јапонскиот автомобилски гигант Toyota покажуваат дека моторите со внатрешно согорување - бензински и дизел, ќе исчезнат целосно до 2050 година Ова го објави шефот на Одделот за истражување и развој на Toyota, Сеиго Кузумаки, кој ...

Toyota порачува: "Крај за бензинците и дизелашите во 2050-та година" - Што мислите, да, или не?

Точка - 14.11.2017

Шефот на Toyota за истражување и развој на напредни технологии, Сеиго Кузумаки, ја изнел проценката на оваа компанија дека кон половината на 20-от век од патниот сообраќај ќе исчезнат моторите со внатрешно согорување.

Toyota: Моторите со внатрешно согорување ќе исчезнат до 2050 година

Додај Гас - 14.11.2017

Toyota е без сомнение еден од лидерите кога станува збор за електрификација во автомобилската индустрија. Овој бренд има учество од околу 12 проценти на американскиот пазар за нови автомобили и околу четири проценти на европскиот, а веќе сега ...