TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Непопуларноста на Трамп го руши имиџот на САД во светот

МКД - 09.11.2017

Популизмот се поврзува со елитите во одделни земји, а тоа се гледа и во САД и во многу други земји, смета директорот на американскиот Пју рисрч центар, Ричард Вајк. За МКД.мк тој вели дека во сите земји во кои правеле истражување и анкети ...

Популистите ја конфискуваа моќта, неопходна е силна социјална мобилизација

МКД - 09.11.2017

„Мојата мајка, на нејзин начин, се бореше за правда и за граѓански права. Да бидам овде и да го правам она што го сакам, да пеам песни кои, се надевам ќе допрат до срцата и душите, е мојот избор да го продолжам нејзиното наследство".