TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поетесата Марта Маркоска ќе ја претставува македонската култура во Пиеве Ди Солиго

МКД - 12.10.2017

На покана на организаторите на културната манифестација „Тера Миа“, што се одржува во Пиеве Ди Солиго во Италија, гостинка што ќе ја претставува Македонија пред разнородноста од културите ќе биде поетесата Марта Маркоска.

Поетесата Марта Маркоска на културна манифестација во Пиеве Ди Солиго

Cooltura - 11.10.2017

Поетесата Марта Маркоска ќе учествува на културната манифестација „Тера Миа“ што се одржува во Пиеве Ди Солиго во Италија. Освен Маркоска , која е единствена гостинка од Македонија, на манифестацијата ќе учествуваат претставници од Сенегал, Мароко и ...