TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За Огнен Чемерски

Окно - 14.09.2017

За Огнен Чемерски не можам да зборувам во минато време зашто за него не можам да размислувам во минато време. Тој е поголем од животот, севременска, надвременска личност, а за нив, како што е познато, во македонскиот јазик се користи сегашното време.

Комеморација во чест на Огнен Чемерски

Телма - 13.09.2017

На Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ се одржа комеморативна седница во чест на Огнен Чемерски преведувач и лектор на Катедрата за англиски јазик и книжевност. За познавачите на преводната дејност Огнен Чемерски е еден од најдобрите македонски ...

Комеморација за Огнен Чемерски: Брилијантен ум, посветен наставник, лектор и редок и страстен љубител на зборот

Република - 13.09.2017

Членови на најблиското семејството, пријатели, колеги и студенти присустуваа денеска на комеморативанта седница во чест на Огнен Чемерски која се одржа во просториите на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ .