TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Прилеп одбележување на 60 години ликовно творештво во Центарот за современа уметност

24 Вести - 06.10.2017

Денес (6 октомври 2017) во НУЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена ретроспективната изложба „60 Интернационална сликарска колонија, ликовното творештво во ЦСЛУ-Прилеп“, додека во Градската библиотека „Борка Талески“ ќе се одржи ...

Со панел-дискусија и ретроспективна изложба одбележување на 60 години ЦСЛУ

Шеталиште - 06.10.2017

Со панел-дискусија и ретроспективна изложба, ЦСЛУ Прилеп вечерва ќе одбележи 60 години од формирањето. Од 17 часот во библиотеката „Борка Талески“ ќе се одржи панел дискусијата на тема „60 години ликовно творештво, ЦСЛУ-Прилеп, предизвици и иднина“.

Центарот за современа уметност во Прилеп одбележа 60 години...

Н.Македонија - 07.10.2017

Центарот за современа уметност во Прилеп одбележа 60 години Центарот за современа уметност во Прилеп вчера одбележа шест децении од формирањето, со панел-дискусија на тема „60 години ликовно творештво, ЦСЛУ-Прилеп, предизвици и иднина“, на која ...