TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јапонската Soft Bank инвестира 100 милијарди долари во технолошки компании

Иновативност - 05.10.2017

Групацијата SoftBank е една од најголемите јапонски компании и на чело на компанијата е најбогатиот човек во Јапонија. Сега оваа организација инвестира 100 милијарди долари со цел да им овозможи на технолошките компании да ја финансираат нивната ...

Тие уште веруваат во Uber, инекција од дури 1 млрд долари

Денар - 05.10.2017

Јапонската технолошка компанија „Softbank“ планира да инвестира повеќе од милијарда долари во „Uber“ кој реши да ја прифати таа понуда. Како што пренесуваат медиумите, оваа трансакција би требало да се обави до 2019 година.