TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Нуркање помеѓу два континента

Слободен Печат - 19.05.2017

Силфра – местото каде што се разделува цела планета. Тоа е едно од најпопуларните одредишта за нуркачи на Исланд, а во оваа пукнатина може во исто време да се допрат северноамериканската и евроазиската тектонска плоча.

Местото каде што се раздвојува цела планета (Видео)

Република - 19.05.2017

Силфра е едно од најпопуларните места за нуркање на Исланд, а во оваа пукнатина можете истовремено да ги допрете и северноамериканската и евроазиската тектонска плоча. Ако сакате да запливате помеѓу два контитента, Силфра е едно од ретките места на ...

Како изгледа нуркањето помеѓу два континенти (видео)

Кумановски м. - 18.05.2017

Сакате да пливате измеѓу два континенти? Силфра е едно од ретките места во светот кое тоа го овозможува и е вистински доказ дека Земјата постојано не изненадува. Оваа пукнатина во морето се наоѓа на Исланд и ги дели евроазиската и ...