TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Швајцарците на референдум ја отфрлија пензиската реформа

Телевизија Нова - 24.09.2017

Швајцарците ја отфрлија предложената пензиска реформа, насочена кон преземање мерки со оглед на стареењето на населението, покажуваат делумните официјални резултати од денешниот референдум.

Швајцарците на референдум ја отфрлија реформата за промена на пензискиот систем

Newsroom - 24.09.2017

Граѓаните на Швајцарија ја отфрлија новата реформа на пензискиот систем предложена од владата. Четиринаесет од вкупно 26 кантони и полукантони се изјасниле против реформата жените да работат плус една година, за да ги исполнат условите за пензија, ...

ГО ОДБИЈА ПРЕДЛОГОТ: Жените нема да работат подолго

Фактор - 24.09.2017

Швајцарците го одбија предлогот за реформи во пензискиот систем со кој Владата сака да се соочи со стареењето на населението. Од 26 кантони, 14 се изјасниле против тоа жените да работат година дена повеќе.

Швајцарците на референдум ја отфрлија пензиската реформа

+инфо - 24.09.2017

Четиринаесет од 26-те швајцарски кантони се спротивставија на реформата која им овозможува на жените да работат една година подолго, до 64 години. Швајцарците ја отфрлија предложената пензиска реформа, насочена кон преземање мерки со оглед на ...

Швајцарците на референдум ја отфрлија пензиската реформа

Вечер - 24.09.2017

Швајцарците ја отфрлија предложената пензиска реформа, насочена кон преземање мерки со оглед на стареењето на населението, покажуваат делумните официјални резултати од денешниот референдум.

Швајцарците на референдум го отфрлија предлогот жените подоцна да се пензионираат

Макфакс - 24.09.2017

Швајцарците ја отфрлија предложената пензиска реформа, насочена кон преземање мерки со оглед на стареењето на населението. Според делумните резултати од денешниот референдум, 14 од 26 швајцарски кантони се спротивставија на реформата која им ...