TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Грета од Фауст“ премиерно во Битола

Алфа - 19.05.2017

Во Битолскиот народен театар на 26 мај ќе гостува во „Модивал театарот“ во Торонто со претставата „Без паника“, а за Охридско лето се подготвува големиот сценски спектакл „Сон на летната ноќ“ од Шекспир во кој ќе играат седумнаесет актери.

„Грета од Фауст“ в’недела на сцената на БНТ

Орбис - 19.05.2017

Шестата по ред премиера за оваа година, Битолскиот народен театар ја најави за оваа недела. Станува збор за претставата „Грета од Фауст“, во која играат Никола Пројчевски и Сандра Грибовска.

Грета од Фауст – нова премиера во Битолскиот театар

Тера - 19.05.2017

Шестата по ред премиера за оваа година, во Битолскиот театар е претставата „Грета од Фауст“, чиј автор е Луц Хибнер, а во режија на Димче Николовски. Во претставата играат Никола Пројчевски и Сандра Грибовска.