TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто Хитлер не ја покорил Швајцарија?

Кајгана - 17.07.2017

Швајцарија ја поминала Втората светска војна непокорена, но не и незасегната. Опстанала како слободна, демократска земја во Европа што тогаш треперела под окупаторската чизма на нацистите, но исто така и соработувала со Третиот рајх.

Зошто Хитлер не ја покорил Швајцарија?

Канал5 - 17.07.2017

Швајцарија од Втората светска војна излегла неосвоена. Таа опстанала како слободна, демократска земја во Европа која се тресела пред нацистичката чизма, но и соработувала со Третиот рајх. Точно е тоа дека Швајцарија чувала милијарди долари во злато ...