TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата нуди поддршка на малите и средни фирми

ТВ21 - 14.11.2017

Малите и средни компании владата реши да ги поддржува преку оперативниот план на активни програми и мерки за вработување. Мерките се однесуваат на унапредување на можностите за работа, купување опрема, но и поволности при вработување на лица до 29 ...

12,3 милиони евра за активни мерки и програми за вработување

МРТ - 14.11.2017

За активни мерки и програми за вработување за 2018-та се издвоени 760 милиони денари, што е повеќе од лани- вели министерката за труд и социјала, Царовска. Активните мерки за вработување се реализираат во партнерство со програмата за развој на ...

Агенцијата за вработување бара поголема комуникација со бизнисот

+инфо - 14.11.2017

Бизнисмените најмногу ги сакаат мерките кои во себе вклучуваат некакво субвенционирање, информира директорката на Агенцијата за вработување. Нешто не е во ред со комуникацијата меѓу Агенцијата за вработување и бизнис заедницата што битно влијае на ...

Можности за финансиска помош при отворање работни места...

Н.Македонија - 14.11.2017

Можности за финансиска помош при отворање работни места Можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис-секторот, во делот на мали и на средни претпријатија, кои се дел од оперативниот план на ...

Презентација на можностите за отворање работни места во македонските компании

Канал5 - 14.11.2017

Пред членките на Стопанската комора на Македонија денеска ќе бидат презентирани можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис секторот, а во рамки на Оперативниот план на активни програми и ...

Промовирана програмата за нови вработувања „Шанса за сите“

Шеталиште - 13.11.2017

Денеска во Битола беше промовираната програмата за нови вработувања „Шанса за сите“ која беше презентирана од Регионалната стопанска Комора-Битола и Агенцијата за вработување во Битола. Целта на програмата е со финансиска поддршка да се отворат нови ...

Можности за финансиска помош при отворање работни места

Орбис - 14.11.2017

Можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис секторот, во делот на мали и средни претпријатија, кои се дел од Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување за 2017 година, беа ...

Можности за финансиска помош при отворање работни места

А1 On - 14.11.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, постојаната претставничка на Програмата за развој на Обединетите нации, Луиза Винтон, директорката на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Билјана Јовановска и оперативната ...

Презентација на можностите за отворање работни места во македонските компании

А1 On - 14.11.2017

Пред членките на Стопанската комора на Македонија денеска ќе бидат презентирани можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис секторот, а во рамки на Оперативниот план на активни програми и ...

Презентирани мoжностите за поддршка за отворање на работни места

Newsroom - 14.11.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, постојаната претставничка на Програмата за развој на Обединетите нации, Луиза Винтон, директорката на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Билјана Јовановска и оперативната ...

Презентација на можностите за отворање работни места во македонските компании

Орбис - 14.11.2017

Пред членките на Стопанската комора на Македонија денеска ќе бидат презентирани можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис секторот, а во рамки на Оперативниот план на активни програми и ...

Презентирани можностите за поддршка за отворање работни места

Макфакс - 14.11.2017

Презентирање на можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис-секторот, а во рамките на Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 ...

Презентација на можностите за отворање работни места во македонските компании

Сител - 14.11.2017

Пред членките на Стопанската комора на Македонија денеска ќе бидат презентирани можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис секторот, а во рамки на Оперативниот план на активни програми и ...

Презентирани можностите за поддршка за отворање на работни места

Вечер - 14.11.2017

Презентирање на можностите за финансиска поддршка за отворање на нови работни места преку мерките и програмите за бизнис секторот, а во рамките на Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 ...

Можности за финансиска помош при отворање работни места

Сител - 14.11.2017

Можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис секторот, во делот на мали и средни претпријатија, кои се дел од Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување за 2017 година, беа ...

Презентирани можностите за поддршка за отворање работни места

Денар - 14.11.2017

Презентирање на можностите за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите за бизнис-секторот, а во рамките на Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 ...