TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е само формалност

Макфакс - 09.11.2017

Претседателот на Република Српска, Милорад Додик, вели дека Србија и Република Српска се едно и дека не е важно каде ќе биде повлечена граничната линија. „За нас во нашата потсвест оваа граница не постои, формално гледано, во меѓународна правна ...

Србија и Република Српска се едно, границата е формална!

Вечер - 09.11.2017

"Ние во својата потсвест не ја признаваме таа граница, но гледано формално во меѓународна-правна смисла, таа постои. Претседателот на Република Српска Милорад Додик изјавил вчера дека Србија и Република Српска се едно и дека малку е важно каде ...

Додик: Србија и Република Српска се едно

МРТ - 09.11.2017

Додаде дека се потребни корекции и кон српската територија да се припојат делови кои се витални за функционирање на сообраќајната инфраструктура на земјата. Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е формалност

А1 On - 09.11.2017

Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена формалната граница, изјави претседателот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина, Милорад Додик. – Во нашата потсвест ние не ја признаваме границата, иако таа ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е формалност

Локално - 09.11.2017

Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена формалната граница, изјави претседателот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина, Милорад Додик. – Во нашата потсвест ние не ја признаваме границата, иако таа ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е само формалност

Точка - 09.11.2017

Претседателот на Република Српска, Милорад Додик, вели дека Србија и Република Српска се едно и дека не е важно каде ќе биде повлечена граничната линија. „За нас во нашата потсвест оваа граница не постои, формално гледано, во меѓународна правна ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е формалност

Орбис - 09.11.2017

Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена формалната граница, изјави претседателот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина, Милорад Додик. – Во нашата потсвест ние не ја признаваме границата, иако таа ...

Додик: Не се откажавме од референдум за независност

А1 On - 07.11.2017

Претседателот на Република Српска, Милорад Додик изјави дека имаат право на референдум за својот статус во БиХ и дека тоа ќе биде реализирано кога за тоа ќе биде постигнат консензус. – Ние кажавме дека тоа не е тема за овој момент, но во секој ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е формалност

Алсат-М - 09.11.2017

Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена формалната граница, изјави претседателот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина, Милорад Додик. – Во нашата потсвест ние не ја признаваме границата, иако таа ...

Додик: Не се откажавме од референдум за независност

Орбис - 07.11.2017

Претседателот на Република Српска, Милорад Додик изјави дека имаат право на референдум за својот статус во БиХ и дека тоа ќе биде реализирано кога за тоа ќе биде постигнат консензус. – Ние кажавме дека тоа не е тема за овој момент, но во секој ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е формалност

+инфо - 09.11.2017

- Во нашата потсвест ние не ја признаваме границата, иако таа формално гледано постои во меѓународно-правна смисла- изјави Додик на собир во Невесиње. Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена формалната ...

Додик: Не се откажавме од референдум за независност

Локално - 07.11.2017

Претседателот на Република Српска, Милорад Додик изјави дека имаат право на референдум за својот статус во БиХ и дека тоа ќе биде реализирано кога за тоа ќе биде постигнат консензус. – Ние кажавме дека тоа не е тема за овој момент, но во секој ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е формалност

Сител - 09.11.2017

Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена формалната граница, изјави претседателот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина, Милорад Додик. - Во нашата потсвест ние не ја признаваме границата, иако таа ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е формалност

ТВ21 - 09.11.2017

Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена формалната граница, изјави претседателот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина, Милорад Додик. – Во нашата потсвест ние не ја признаваме границата, иако таа ...

Додик: Србија и Република Српска се едно, границата е формалност

Алфа - 09.11.2017

Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ќе биде повлечена формалната граница, изјави претседателот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина, Милорад Додик. Србија и Република Српска се едно и затоа воопшто не е важно каде ...