TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата нема мислење за Законот за пушење

Р.С.Европа - 20.10.2017

Владата нема мислење по предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собранието на Македонија. За ова прашање Владата има усогласен став законот да биде вратен во Собранието на натамошна процедура, ...

Владата нема став за предложените измени на Законот за заштита од пушење

Канал 77 - 20.10.2017

Владата нема став за измените на Законот за пушење, кој шестмина пратеници го доставија до Собранието. Владиниот портпарол, Миле Бошњаковски денеска не откри дали при вчерашната расправа за овие законски измени, некои од министрите биле за односно ...

Владата не му ја мисли за пушењето

Фактор - 20.10.2017

Владата се очекуваше на вчерашната седница да донесе некакво мислење за предложените измени на законот за пушењето, но наместо да даде некакви идеи или сугестии за негово подобрување или одземање на некои делови кои не се добро прифатени засега од ...

Владата нема мислење: Ги врати измените на законот за пушење во Собрание

Newsroom - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи дека нема мислење за предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија, и истиот се враќа во собраниска процедура.

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

А1 On - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија.

Предлог - законот за заштита од пушење на владина седница

24 Вести - 19.10.2017

Пиво и вино ќе се продава на бензиските станици, законските измени се во финална фаза, дознава Телевизија 24. Останува уште дилемата, дали на бензинските станици ќе има и жесток пијалок. Дополнително, со новите измени, нема да има временско ...

Владата нема мислење за измените на Законот за пушењето

Макфакс - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи дека нема мислење за предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Македонија. Истиот е вратен во собраниска ...

Законот за пушење, евтините летови и аеродромот во Штип на владина седница

Мета - 19.10.2017

Владата денеска ќе ја одржи 32. седница, а помеѓу бројните точки на дневниот ред е и предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето. На предлог на Собранието, министрите во Владата на овааа седница ќе се произнесат по однос на овој ...

Владата нема мислење за Законот за пушење

Press24 - 20.10.2017

Владата нема мислење по предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собранието на Македонија. За ова прашање Владата има усогласен став законот да биде вратен во Собранието на натамошна процедура, ...

Владата дискутира за промена на законот за пушење, можно е на укинување на некои од забраните

Exclusive.mk - 20.10.2017

Владата се очекуваше на вчерашната седница да донесе некакво мислење за предложените измени на законот за пушењето, но наместо да даде некакви идеи или сугестии за негово подобрување или одземање на некои делови кои не се добро прифатени засега од ...

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

Стандард - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија.

Владата нема мислење за измените на законот за пушење

Точка - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи дека нема мислење за предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Македонија. Истиот е вратен во собраниска процедура.

Законот за пушење, евтините летови и аеродромот во Штип на владина седница

Локално - 19.10.2017

Владата денеска ќе ја одржи 32. седница, а помеѓу бројните точки на дневниот ред е и предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето. На предлог на Собранието, министрите во Владата на овааа седница ќе се произнесат по однос на овој ...

Предлог- законот за пушењето вратен на Собрание

Тера - 20.10.2017

Во врска со измените на Законот за заштита од пушењето, со кој би било дозволено да се пуши и во надворешните тераси на рестораните и на кафулињата, предложени од пратеници во Собранието, Владата на седницата одлучила дека нема мислење по ...

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

еМагазин - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија.

Владата го враќа предлог-законот за пушење во собраниска процедура

МКД - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи дека нема мислење за предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Македонија. Од Владата соопштуваат дека предлог-законот за изменување на Законот за ...

Владата ќе расправа и за Законот за пушење

Позитив.мк - 19.10.2017

Владата денеска ќе ја одржи 32. седница, а помеѓу бројните точки на дневниот ред е и предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето. На предлог на Собранието, министрите во Владата на овааа седница ќе се произнесат по однос на овој ...

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

+инфо - 19.10.2017

Одлуката, како што соопшти владината прес-служба, е донесена поради тоа што за овој Предлог-закон немало мислење. Владата нa денешната седница одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето ...

Измена на закон за пушење – еве што одлучи Владата

Sky - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи дека нема мислење за предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собранието на Македонија. Тој е вратен во собраниска ...

Измените во законот за пушење пред министрите, ќе се пуши ли зимава во затворените тераси?

Фокус - 19.10.2017

На предлог на Собранието, министрите во Владата на денешната седница ќе се произнесат за Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето. Овие измени ќе се носат по скратена постапка.

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

Турлитава - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија.

Законот за пушење, евтините летови и аеродромот во Штип на владина седница

Либертас - 19.10.2017

Владата денеска ќе ја одржи 32. седница, а помеѓу бројните точки на дневниот ред е и предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето. На предлог на Собранието, министрите во Владата на овааа седница ќе се произнесат по однос на овој ...

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

Либертас - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија.

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура...

Н.Македонија - 19.10.2017

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура Владата нa денешната седница одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од ...

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

Телевизија Нова - 19.10.2017

Владата нa денешната седница одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија.

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

Република - 20.10.2017

На вчерашната седница Владата одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија.

Владата ги врати измените на Законот за заштита од пушење во собраниска процедура

Вечер - 20.10.2017

На вчерашната седница Владата одлучи да го врати во собраниска процедура Предлог-законот за изменување на Законот за заштита од пушењето на предлог на пратеници од Собрание на Република Македонија.