TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку пари зема „Жито Полог“ од продажбата на акциите во ТТК Банка и ЗК „Пелагонија“?

Фактор - 13.10.2017

„Жито Полог“ продаде акции во ТТК Банка и во ЗК „Пелагонија“ за 1,1 милиони евра во неколку трансакции на берзата. Ова е значаен прилив на кеш во таа компанија со оглед на тоа што изнесува колку 40 отсто од приходот за продажба за половина година ...

„Жито Полог“ продаде 40.258 акции од ТТК банка и 16.644 акции од „ЗК Пелагонија“

еМагазин - 12.10.2017

„Жито Полог“ преку Македонската берза информира дека дека се продадени 40.258 акции од ТТК Банка АД Скопје, што претставува 6,08 % од активата на друштвото согласно последните ревидирани финансиски извештаи.