TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Меѓурелигискиот дијалог како одговор на зголемените закани од фундаментализам и тероризам

Канал5 - 04.11.2016

Меѓурелигискиот дијалог треба да понуди решенија и за справување со актуелните состојби предизвикани од миграциите и бегалската криза, посебно во услови на зголемена закана од фундаментализам и тероризам.

Втор ден од Светската конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог

МРТ - 04.11.2016

Претставници од повеке светски религи и експерти, вториот ден од конференцијата го посветија на централната тема „Миграцијата и предизвикот на интеграцијата преку дијалог меѓу религиите и културите“.

Втор ден на Светската конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

Телевизија Нова - 04.11.2016

Семејството, миграциите, бегалските кризи и тероризмот како предизвици за интеркултурниот и меѓурелигискиот дијалог, како и употребата и злоупотребата на современите начини за електронска комуникација и на социјалните мрежи, беа темите на кои ...

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

МРТ - 04.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа- порача претседателот Иванов на отворањето на 4-тата Светска конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог, што се одржува во Битола.

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

А1 On - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Светска конференција за меѓурелигиски дијалог

Алфа - 03.11.2016

Дијалогот меѓу религиите и културите денес нема алтернатива, бидејќи тоа е вистинскиот и единствен пат кој може да не преобрази и зближи, наспроти сите предизвици во светот. Со ваква конотација, вечерва во Битола, беше отворена Четвртата светска ...

Втор ден на Светската конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

А1 On - 04.11.2016

Семејството, миграциите, бегалските кризи и тероризмот како предизвици за интеркултурниот и меѓурелигискиот дијалог, како и употребата и злоупотребата на современите начини за електронска комуникација и на социјалните мрежи, беа темите на кои ...

Битола домаќин на 4-тата Светска регионална конференција

Канал5 - 03.11.2016

„Миграцијата и предизвикот на интеграцијата преку дијалог помеѓу религиите и културите“ е носечката тема на четвртата по ред светска конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог која денеска започна во Битола.

Иванов во Битола на светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

Тера - 03.11.2016

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, во Битола, ќе се обрати на отворањето на Четвртата светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог. Четвртата светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог на ...

Конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог од 3 до 5 ноември во Битола

Lider - 01.11.2016

Четвртата по ред светска конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог ќе се одржи од 3 до 5 ноември во Битола во рамки на Глобалната агенда на Обединетите нации и УНЕСКО за дијалог меѓу цивилизациите и Декадата на УНЕСКО за помирување на ...

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Телевизија Нова - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Четврта светска религиска конференција - во Битола

Вечер - 01.11.2016

Централната тема годинава е "Миграцијата и предизвикот на интеграцијата преку дијалог помеѓу религиите и културите", што според министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска е едно особено актуелно прашање во контекст на интензивната миграција ...

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Press24 - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Светската конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог ќе се одржи во Битола

МКД - 01.11.2016

Четвртата светска конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог ќе се одржи од 3 до 5 ноември во Битола, во рамките на Глобалната агенда на Обединетите нации и УНЕСКО за дијалог меѓу цивилизациите и Декадата на УНЕСКО за помирување на ...

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Курир - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог од 3 до 5 ноември во Битола

Телеграф - 01.11.2016

Централна тема на конференцијата годинава е „Миграцијата и предизвикот на интеграцијата преку дијалог помеѓу религиите и културите“ Четвртата по ред светска конференција за религиски и меѓуцивилизациски дијалог ќе се одржи од 3 до 5 ноември во ...

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Пулс24 - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Четврта светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

А1 On - 03.11.2016

Четвртата по ред светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог почнува денеска во Битола, во рамки на Глобалната агенда на Обединетите нации и УНЕСКО за дијалог меѓу цивилизациите и Декадата на УНЕСКО за помирување на културите.

Отворена 4-тата Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог во Битола

Cooltura - 03.11.2016

Свечено отворена 4-тата Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог, посветена на „Миграцијата и предизвикот на интеграцијата преку дијалог помеѓу религиите и културите“ вечерва во Битола.

Во Битола: Четврта светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

Република - 03.11.2016

Четвртата по ред светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог почнува денеска во Битола, во рамки на Глобалната агенда на Обединетите нации и УНЕСКО за дијалог меѓу цивилизациите и Декадата на УНЕСКО за помирување на културите.

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Канал5 - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

ИВАНОВ: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Телеграф - 03.11.2016

Не треба да не изненадува што во секоја од религиите централно место зазема повикот до луѓето да тргнат на патешествие. Повик да мигрираат од скептицизам кон вера, од бунтовништво кон помирување, од возгордеаност кон понизност, од омраза кон љубов.

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Република - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Нетпрес - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Сител - 03.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Mеѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог во Битола

Тера - 04.11.2016

Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа. Развиениот свет треба да им помогне на бегалците и на мигрантите да го остварат овој идеал, порача претседателот Ѓорге Иванов, на свеченото отворање на 4.

Иванов: Интеграцијата на мигрантите е голем предизвик за Европа

Точка - 04.11.2016

Мигрантската и бегалска криза со која се соочува Европа, посочи претседателот, е последица на конфликтите на Блискиот Исток, кои, пак се последица на непочитувањето на старата поговорка која вели „Да не се отвораат старите рани“, а дел од тие стари ...