TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Празна каса и многу работа пред новите локални власти во Старо Нагоричане

Р.С.Европа - 09.11.2017

Новата локална самоуправа во Старо Нагоричане треба да се справи со проблемот со водоснабдувањето, уличното осветлување, зимското одржување на патишта, а општинската каса е празна. Друг голем проблем е што младите си заминуваат од општината.

Зимата нема да ја изненади градската власт во Охрид

ТВМ - 09.11.2017

Општина Охрид годинава подготвена за делување и одржување на локалните улици и селски патишта во зимски услови. Томе Џамтоски, општинскиот портпарол открива дека пред една недела општинските служби заедно со претставници од ЈП „Охридски Комуналец“, ...

Во Крива Паланка координативен состанок за зимско одржување

А1 On - 09.11.2017

Локалната самоуправа на општина Крива Паланка одржа координативен состанок помеѓу службите и институциите во општината задолжени за зимско одржување на улици, тротоари и локални патишта во општината за претстојната сезона.

Скопските власти подготвени за зимата

Канал5 - 08.11.2017

Град Скопје е подготвен за одржување на магистралните и собирните улици на подрачјето на Скопје во зимски услови. Во моментов има залиха од сол во депоата на Јавното претпријатие „Улици и патишта“ од околу 1.300 тони и во тек е тендерската постапка ...

Финални подготовки за зимско одржување на улиците и локалните патишта во Кр.Паланка

iPortal - 08.11.2017

Во текот на вчерашниот ден 07. 11.2017 год. во кабинетот на Градоначалникот на Општина Крива Паланка, се одржа координативен состанок помеѓу службите и институциите во општината задолжени за зимско одржување на улиците, тротоарите и локалните ...

Во Крива Паланка координативен состанок за зимско одржување

Орбис - 09.11.2017

Локалната самоуправа на општина Крива Паланка одржа координативен состанок помеѓу службите и институциите во општината задолжени за зимско одржување на улици, тротоари и локални патишта во општината за претстојната сезона.