TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неопходно е формирање фонд за помош на жртвите на трговија со луѓе

Сител - 10.11.2017

Непходност е формирање на фонд за обештетување на жртвите од трговијата со луѓе. Потребно е носење на ново законско решение кое специфично ќе го уреди правото на компензација кое станува клучен елемент за рехабилитација на жртвите.

Семинар за востановување државна шема за надомест на жртви на трговија со луѓе

Сител - 10.11.2017

Меѓународен семинар за добра пракса за етаблирање државна шема за надомест на жртвите на трговија ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Министерството за правда и Советот на Европа.

Македонија и Косово во заедничка битка против трговијата со луѓе

Макфакс - 09.11.2017

Државниот секретар при МВР, Магдалена Несторовска, којашто е и Национален координатор за борба против трговијата со луѓе, имаше средба со преговарачкиот тим на Владата на Република Косово за соработка во борбата против трговијата со луѓе предводен ...

Меѓународен семинар за заштита на жртвите од трговијата со луѓе

Канал5 - 10.11.2017

Меѓународен семинар за добра пракса за етаблирање државна шема за надомест на жртвите на трговија ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Министерството за правда и Советот на Европа.

Македонија и Косово во заедничка битка против трговијата со луѓе

Вечер - 09.11.2017

Државниот секретар при МВР, Магдалена Несторовска, којашто е и Национален координатор за борба против трговијата со луѓе, имаше средба со преговарачкиот тим на Владата на Република Косово за соработка во борбата против трговијата со луѓе предводен ...

Семинар за востановување државна шема за надомест на жртви на трговија со луѓе

Кумановски м. - 10.11.2017

loading... Меѓународен семинар за добра пракса за етаблирање државна шема за надомест на жртвите на трговија ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Министерството за правда и Советот на Европа.

Семинар за востановување државна шема за надомест на жртви на трговија со луѓе

А1 On - 10.11.2017

Меѓународен семинар за добра пракса за етаблирање државна шема за надомест на жртвите на трговија ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Министерството за правда и Советот на Европа.

Косово и Македонија ја зајакнуваат соработката во борбата против трговија со луѓе

Канал5 - 09.11.2017

Зајакнување на соработката во борбата против трговијата со луѓе меѓу надлежните институции на Македонија и Косово беше тема на денешната средба во Скопје на државниот секретар во МВР Магдалена Несторовска и косовскиот владин тим, предводен од ...

Меѓународен семинар за заштита на жртвите од трговијата со луѓе

Либертас - 10.11.2017

Република Македонија како земја која чека да се вклучи во Европската унија се наоѓа во фаза на усогласување на своето законодавство со европското и на сите правни норми, особено оние од сферата на заштита на човековите слободи и права.

Семинар за востановување државна шема за надомест на жртви на трговија со луѓе

Орбис - 10.11.2017

Меѓународен семинар за добра пракса за етаблирање државна шема за надомест на жртвите на трговија ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Министерството за правда и Советот на Европа.

Косово и Македонија ја зајакнуваат соработката во борбата против трговија со луѓе...

Н.Македонија - 09.11.2017

Косово и Македонија ја зајакнуваат соработката во борбата против трговија со луѓе Зајакнување на соработката во борбата против трговијата со луѓе меѓу надлежните институции на Македонија и Косово беше тема на денешната средба во Скопје на државниот ...

Несторовска: Посебно законско решение за да се уреди обештетувањето на жртвите од трговија на луѓе

Радио МОФ - 10.11.2017

Република Македонија како земја која чека да се вклучи во Европската унија се наоѓа во фаза на усогласување на своето законодавство со европското и на сите правни норми, особено оние од сферата на заштита на човековите слободи и права.

Косово и Македонија ја зајакнуваат соработката во борбата против трговија со луѓе

Либертас - 09.11.2017

Зајакнување на соработката во борбата против трговијата со луѓе меѓу надлежните институции на Македонија и Косово беше тема на денешната средба во Скопје на државниот секретар во МВР Магдалена Несторовска и косовскиот владин тим, предводен од ...

Неопходно е посебно законско решение кое ќе го уреди обесштетувањето на жртвите со трговијата на луѓе

Академик - 10.11.2017

„Потребата за воспоставување фонд за обесштетување на жртвите во Македонија, и покрај тоа што произлегува од потпишани и ратификувани документи, воедно се наметнува како неопходност која како држава сами сме ја увиделе, но и како неопходност која ...

Македонија и Косово во заедничка битка против трговијата со луѓе

Sky - 09.11.2017

Државниот секретар при МВР, Магдалена Несторовска, којашто е и Национален координатор за борба против трговијата со луѓе, имаше средба со преговарачкиот тим на Владата на Република Косово за соработка во борбата против трговијата со луѓе предводен ...

Меѓународен семинар за заштита на жртвите од трговијата со луѓе

Слободен Печат - 10.11.2017

Република Македонија како земја која чека да се вклучи во Европската унија се наоѓа во фаза на усогласување на своето законодавство со европското и на сите правни норми, особено оние од сферата на заштита на човековите слободи и права.

Македонија и Косово во заедничка битка против трговијата со луѓе

Точка - 09.11.2017

Државниот секретар при МВР, Магдалена Несторовска, којашто е и Национален координатор за борба против трговијата со луѓе, имаше средба со преговарачкиот тим на Владата на Република Косово за соработка во борбата против трговијата со луѓе предводен ...

Косово и Македонија ја зајакнуваат соработката во борбата против трговија со луѓе

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Зајакнување на соработката во борбата против трговијата со луѓе меѓу надлежните институции на Македонија и Косово беше тема на денешната средба во Скопје на државниот секретар во МВР Магдалена Несторовска и косовскиот владин тим, ...