TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јоханес Хан: Ситуацијата во Западен Балкан останува кревка

Стандард - 20.03.2017

Европскиот комесар за преговорите за проширување и добрососедска политика Јоханес Хан изјави дека ситуацијата во Западен Балкан „останува кревка“, но додаде дека трајното решение е „можно само на меѓународно ниво во рамките на ЕУ“, пренесе српското ...

ЕУ во битка со Русија, Турција и Кина за Балканот

Deutsche Welle - 20.03.2017

Со децении балканскиот регион важи за природна сфера на влијание на ЕУ. Кога не одеше, по правило помагаа САД. Но, овој систем во меѓувреме се распаѓа. Што планираат новите конкуренти? Анализа на агенцијата ДПА.

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ

Вечер - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата ...

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ

А1 On - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. – Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ

Република - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. – Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ

Сител - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. - Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Само влез во ЕУ е трајно решение за кревкиот Западен Балкан

Мета - 20.03.2017

Ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ, оцени еврокомесарот за проширување и добрососедска политика Јоханес Хан во интервју за виенскиот весник „ Курир “.

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ...

Н.Македонија - 20.03.2017

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ.

Хан: Потребно е ЕУ да најде трајно решение за кревката стабилност на Западен Балкан

Позитив.мк - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. – Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан верува дека иднината на Балканот е во ЕУ

+инфо - 20.03.2017

Хан во интервју за виенскиот весник „Курир“ го констатирал и руското влијание во регионот, посебно кога станува збор за геостратешки развој. Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е ...

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ

Локално - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. – Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Состојбата на Западен Балкан е кревка, но иднината на регионот е во ЕУ

Макфакс - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. „Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ

Телевизија Нова - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. – Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Состојбата на Западен Балкан е кревка, но иднината на регионот е во ЕУ

Точка - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. „Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Состојбата на Западен Балкан е кревка, но иднината на регионот е во ЕУ

Таратур - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. „Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ

еМагазин - 20.03.2017

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ. „Ние не се фокусираме на датумите за членство.

Хан: Само влез во ЕУ е трајно решение за кревкиот Западен Балкан

Либертас - 20.03.2017

Ситуацијата во земјите од Западен Балкан и понатаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно во ЕУ, оцени еврокомесарот за проширување и добрососедска политика, Јоханес Хан, во интервју за виенскиот весник „ Курир “.

Хан: Само влез во ЕУ е трајно решение за кревкиот Западен Балкан

Репортер - 20.03.2017

Ситуацијата во земјите од Западен Балкан и понатаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно во ЕУ, оцени еврокомесарот за проширување и добрососедска политика, Јоханес Хан, во интервју за виенскиот весник „ Курир “.

Хан: Иднината на Балканот е во ЕУ

Идивиди - 20.03.2017

Виена, 20 март 2017 (МИА) - Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан оцени дека ситуацијата во земјите од Западен Балкан и натаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно внатре во ЕУ.

Хан: Само влез во ЕУ е трајно решение за кревкиот Западен Балкан

Бриф - 20.03.2017

Ситуацијата во земјите од Западен Балкан и понатаму е кревка и трајно решение е можно само во меѓународните рамки, односно во ЕУ, оцени еврокомесарот за проширување и добрососедска политика, Јоханес Хан, во интервју за виенскиот весник „ Курир “.

ХАН: Иднината на Балканот е во ЕУ

Телеграф - 20.03.2017

Што се однесува до отпорот за натамошен прием на земјите во ЕУ, тој нагласува дека мнозинството граѓани на земјите членки се воздржани поради што е важно тие луѓе да се убедат дека новата членка не претставува товар или проблем, туку добивка ...