TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Промоција на Хрватско-македонски речник

МКД - 10.11.2017

На 15 ноември во Скопје во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков" ќе се одржи промоција на Хрватско-македонскиот речник. Иницијативата за овој речник е на Советот на македонското национално малцинство во Загреб.

Презентиран бесплатен Македонско-албански и Албанско-македонски речник

Нова ТВ - 09.11.2017

Нансен Дијалог Центар – Скопје и Канцеларијата на високиот комесар за национални малцинства при ОБСЕ денеска го презентираа пред министерката за образование и наука Рената Дескоска новиот Македонско-албански и Албанско македонски речник.

Промовиран првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски реченик

+инфо - 09.11.2017

Речникот содржи 9.500 зборови и термини коишто се преземени од наставната програма на македонски и на албански јазик. Високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ Ламберто Зениер денеска со симболично доделување на неколку примероци на ...

Промоција на Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца

А1 On - 09.11.2017

Првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца денеска ќе биде презентиран пред учениците во ОУ „Братство“ во скопската општина Карпош. Речникот ќе го презентира високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ – Висок ...

Промоција на Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца

ТВ21 - 09.11.2017

Првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца денеска ќе биде презентиран пред учениците во ОУ „Братство“ во скопската општина Карпош. Речникот ќе го презентира високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ – Висок ...

Промовиран бесплатен Македонско-албански и Албанско-македонски речник

Макфакс - 09.11.2017

Нансен Дијалог Центар – Скопје и Канцеларијата на високиот комесар за национални малцинства при ОБСЕ, Ламберто Заниер, пред министерката за образование и наука Рената Дескоска, го презентираа новиот Македонско-албански и Албанско македонски речник.

Промовиран првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник...

Н.Македонија - 09.11.2017

Промовиран првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник Високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ Ламберто Зениер денеска со симболично доделување на неколку примероци на директорката и на ученици од ОУ „Братство“ од ...

Промоција на Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца

Орбис - 09.11.2017

Првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца денеска ќе биде презентиран пред учениците во ОУ „Братство“ во скопската општина Карпош. Речникот ќе го презентира високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ – Висок ...

Промоција на Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца

Сител - 09.11.2017

Првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца денеска ќе биде презентиран пред учениците од ОУ „Гоце Делчев“ од Гостивар. Речникот содржи по 4.500 термини од двата јазика и е преземен од наставната програма од повисоките ...

Двонасочниот Македонско-албански речник презентиран пред министерката Дескоска

ТВ21 - 09.11.2017

Министерката за образование и наука Рената Дескоска денеска оствари средба со високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ, Ламберто Заниер и со претставници од Нансен Дијалог Центарот кои и го презентираа Македонско-албанскиот и ...

Промовиран првиот илустриран Македонско-албански/Албанско- македонски реченик

Стандард - 09.11.2017

Високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ Ламберто Зениер денеска со симболично доделување на неколку примероци на директорката и на ученици од ОУ „Братство“ од општина Карпош и во присуство на градоначалникот Стефан Богоев го презентираше ...

Промоција на првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца

Либертас - 09.11.2017

Првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца денеска ќе биде презентиран пред учениците во ОУ „Братство“ во скопската општина Карпош. Речникот ќе го презентира високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ – Висок ...

Двонасочниот Македонско-албански речник презентиран пред министерката Дескоска

Сител - 09.11.2017

Министерката за образование и наука Рената Дескоска денеска оствари средба со високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ, Ламберто Заниер и со претставници од Нансен Дијалог Центарот кои и го презентираа Македонско-албанскиот и ...

Промовиран првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски реченик

Либертас - 09.11.2017

Високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ Ламберто Зениер денеска со симболично доделување на неколку примероци на директорката и на ученици од ОУ „Братство“ од општина Карпош и во присуство на градоначалникот Стефан Богоев го презентираше ...

Промоција на Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца...

Н.Македонија - 10.11.2017

Промоција на Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца Првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник за деца денеска ќе биде презентиран пред учениците од ОУ „Гоце Делчев“ од Гостивар.

Промовиран речник за изучување македонски и албански јазик

Сакам да кажам - 09.11.2017

За полесно изучување на македонскиот и албанскиот јазик, денеска беше промовиран речник на македонско-албански и албанско-македонски јазик. Двонасочниот речник е прилагоден за млади, а подготвен е на иницијатива на Нансен Дијалог Центар – Скопје и ...

Промовиран бесплатен македонско-албански и албанско-македонски речник

Вечер - 09.11.2017

Нансен дијалог центар – Скопје и Канцеларијата на високиот комесар за национални малцинства при ОБСЕ, Ламберто Заниер, пред министерката за образование и наука, Рената Дескоска, го презентираа новиот македонско-албански и лбанско македонски речник.

Промовиран првиот илустриран Македонско-албански/Албанско-македонски речник

МКД - 09.11.2017

Високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ Ламберто Зениер денеска со симболично доделување на неколку примероци на директорката и на ученици од ОУ „Братство“ од општина Карпош и во присуство на градоначалникот Стефан Богоев го презентираше ...

Двонасочниот Македонско-албански речник презентиран пред министерката Дескоска

Либертас - 09.11.2017

Министерката за образование и наука Рената Дескоска денеска оствари средба со високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ, Ламберто Заниер и со претставници од Нансен Дијалог Центарот кои и го презентираа Македонско-албанскиот и ...

Двонасочниот Македонско-албански речник презентиран пред министерката Дескоска

Локално - 09.11.2017

Министерката за образование и наука Рената Дескоска денеска оствари средба со високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ, Ламберто Заниер и со претставници од Нансен Дијалог Центарот кои и го презентираа Македонско-албанскиот и ...

Промовиран бесплатен македонско-албански и албанско-македонски речник

Точка - 09.11.2017

Нансен дијалог центар – Скопје и Канцеларијата на високиот комесар за национални малцинства при ОБСЕ, Ламберто Заниер, пред министерката за образование и наука, Рената Дескоска, го презентираа новиот македонско-албански и албанско-македонски речник.

Промовиран бесплатен македонско-албански и албанско-македонски речник

Денар - 10.11.2017

Нансен дијалог центар – Скопје и Канцеларијата на високиот комесар за национални малцинства при ОБСЕ, Ламберто Заниер, пред министерката за образование и наука, Рената Дескоска, го презентираа новиот македонско-албански и aлбанско македонски речник.