TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новиот правопис бесплатно достапен за симнување

Мета - 07.12.2017

На свеченост по повод патрониот празник на Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ во Скопје, денеска беше промовирана новата веб-страница www.pravopis.mk на која која бесплатно може да се чита или да се симне второто ...

Политичари намернo со грешни статуси на „Фејсбук“ го најавија електронскиот „Правопис“

Факултети - 07.12.2017

Онлајн-правописот го сработи тим од 48 научници од Институтот за македонски јазик, го издаде НУБ, а е финансиран од Министерството за култура Правописот на македонски јазик од денеска е достапен и во електронска форма.

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

+инфо - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk, е достапна за за користење и симнување. Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на ...

Објавена е бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

А1 On - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик.

Конечно: Промовирана електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

еМагазин - 07.12.2017

Денес на одбележувањето на 73 години од формирањето на Националната и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“- Скопје, една од најстарите и најзначајните културни и образовни установи во земјава беше промовирана електронската верзија на ...

„Јазикот е наша татковина“- правопис.мк

Локално - 07.12.2017

„Јазикот е наша татковина“, ќе рече основоположникот и кодификатор на современиот македонски јазик, Блаже Конески, оставајќи ни трајна порака за негово зачувување, негување и унапредување како еден од столбовите на нашиот идентитет.

Новиот правопис бесплатно достапен за симнување

Локално - 07.12.2017

На свеченост по повод патрониот празник на Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ во Скопје, денеска беше промовирана новата веб-страница www.pravopis.mk на која која бесплатно може да се чита или да се симне второто ...

Правописот на македонскиот јазик на интернет

МКД - 08.12.2017

Второто издание на „Правопис на македонскиот јазик" од вчера е бесплатно достапен на интернет, на www.pravopis.mk. „Сметам дека оваа вест претставува голема радост за сите Македонци не само во нашата земја, затоа што со неа добиваме одличен и ...

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Сител - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk - потстраница на НУБ „Св. Климент Охридски“ и е достапна за сите за користење и симнување.

Правописот на македонскиот јазик бесплатно достапен на интернет

Фактор - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик.

Правописот на македонски јазик од денес бесплатно на Интернет

Сакам да кажам - 07.12.2017

Електронската верзија на Правописот на македонски јазик од денеска е бесплатно достапна за симнување и за пребарување на Интернет на адресата www.pravopis.mk . Ова е последното, второ проширено издание на Правописот, од март 2017.

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Либертас - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk – потстраница на НУБ „Св. Климент Охридски“ и е достапна за сите за користење и симнување.

Објавена бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Макфакс - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик.

Правописот на македонскиот јазик конечно е онлајн достапен

Радио МОФ - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ ја претстави бесплатната електронска верзија на македонскиот Правопис која од денеска може да се најде на www.pravopis.mk .

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Нова ТВ - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk – потстраница на НУБ „Св. Климент Охридски“ и е достапна за сите за користење и симнување.

Објавена бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Вечер - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик.

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик...

Н.Македонија - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk - потстраница на НУБ „Св.

Објавена бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Орбис - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик.

Супервест: Бесплатна електронска верзија на Правописот

Убавина и Здравје - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk – потстраница на НУБ „Св. Климент Охридски“ и е достапна за сите за користење и симнување.

Објавена бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Тера - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик.

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Канал 77 - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk – потстраница на НУБ „Св. Климент Охридски“ и е достапна за сите за користење и симнување.

Правописот на македонскиот јазик бесплатно достапен на интернет

Денар - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик .

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Бриф - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk – потстраница на НУБ „Св. Климент Охридски“ и е достапна за сите за користење и симнување.

Објавена бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Кајгана - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик.

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Иновативност - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk – потстраница на НУБ „Св. Климент Охридски“ и е достапна за сите за користење и симнување.

Бесплатен Правопис на македонскиот јазик достапен за сите

Слободен Печат - 07.12.2017

Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ по повод патрониот празник 8 Декември одржа свеченост, на која беше промовирана бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик.

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Шеталиште - 07.12.2017

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик од денеска е поставена на www.pravopis.mk – потстраница на НУБ „Св. Климент Охридски“ и е достапна за сите за користење и симнување.